Média

RSS

Négymilliárd forintnyi euró ment Magyarországról a szlovén jobboldali SDS pártsajtójának egy helyi lap szerint

Az oknyomozó portál szerint ezek a médiacégek 2017 és 2020 között a Riposttól és a Belfrytől is eurómilliókat kaptak, de Habony Árpád is adott nekik pénzt.

Ez volt az utolsó hely, ahol még érdemben lehetett kérdezni

Az elmúlt másfél évben a Karmelita előtti közterületen időről időre meg lehetett kérdezni minisztereket és államtitkárokat. Várható volt, hogy ennek a helyzetnek egyszer valamilyen indokra hivatkozva vége lesz. Öt hónappal a választások előtt jött el ez a pillanat.

Felfüggesztette sztárműsorvezetőjét a CNN a volt New York-i kormányzó szexuális zaklatási ügye miatt

A csatorna szerint Chris Cuomo sokkal jobban belekeveredett bátyja védelmébe, mint azt korábban bevallotta.

Európai médiaszabályozással akadályozná meg a KESMA-szerű összefonódásokat a Bizottság

Átláthatóbbá tenné a tulajdoni viszonyokat és az állami hirdetések költését is a médiaszabadságról szóló európai törvényjavaslat.

Egy magyar falu selyemhernyót és kaméleont tenyésztő hollandokkal

Az egyik család kocsmát üzemeltet, a másik selyemhernyót és kaméleont tenyészt. Valami mégis közös bennük: otthagyták Hollandiát egy kis magyar falu, Szentlászló kedvéért.

A fideszes Anonymous lerántja a leplet a kormánysajtóról is

Súlyos ügyeket lebegtet, titkosszolgálati módszerekkel megszerezhető infókat szivárogtat ellenzéki ügyekben egy maszkos alak. A narratívaépítés új módszerét kicsiben tesztelték, aztán az atombombának szánt Városháza-ügyben profin felépítve vetették be. Az ellenzék látványosan bénázik a reakciókkal, de az Anonymous-figura felfutása azt is megmutatja, mennyire használhatatlan a téttel bíró sztoriknál a Fidesz több száz lapból álló médiaarzenálja.

Elbocsátások és átszervezés kezdődött az MTI-nél

Elküldtek két munkatársat, egyikük a külpolitikai rovat egyik vezető szerkesztője, és távozott másik három munkatárs is.

Varga Judit: Még az ENSZ sem mondhatja meg a magyar szülőknek, hogyan neveljék gyermekeiket

Az igazságügyi miniszter az ENSZ szólás- és véleménynyilvánítási szabadsággal foglalkozó különmegbízottjának észrevételeire reagált.

Csak 56-ban írtak rólunk annyit Nyugaton, mint mostanában, és ez döntően Orbánnak köszönhető

Orbán világpolitikai tényező lett, de a Nyugattal való törésre tette fel a politikáját, és ebből Magyarország idáig mindig rosszul jött ki. Tölgyessy Péter szerint a nyugati lapok harci újságírást folytatnak Orbán ellen, de ennek az egész ország ihatja meg a levét.

Az ENSZ szakértője szerint aggasztóak a magyar kormány beavatkozásai a médiába, illetve a folyamatos gyűlöletkeltés is

Magyarországon járt az ENSZ jelentéstevője, egyből jelezte, hogy jobban oda kéne figyelni a véleménynyilvánítás és a tudományos élet védelmére, a gyűlöletkeltés elkerülésére.

Media1: Öt igazgató is távozik a Mediaworkstől

A kormányközeli médiabirodalom éléről a héten távozott a volt washingtoni nagykövet, Szabó László.

A legizzasztóbb kérdések, amiket Orbánnak szegeztek az állami rádióban

Hány kilós volt a kenyér? Műanyagból vannak, vagy igazán nők? Meddig még? Orbán Viktort itthon szinte csak az állami rádióban lehet kérdezni, az évi 120 milliárd forintból működő szervezet egyik vezető szerkesztője pedig nem rest kihasználni az alkalmakat.

Újra távozik Balogh Ákos Gergely az Indextől

Ő volt a tartalom- és üzletfejlesztési vezető.

Orbán Balázs: Nem meglepő, hogy a valóságtól elrugaszkodott gondolatokat lehet olvasni a sajtóban

Az államtitkár szerint a sajtó egyre inkább politizál, és ezért konzervatív médiapiaci szereplők feladatává vált, hogy érvényesítsék a hír szentségét.

Várkonyi Andrea beül a TV2 igazgatóságába

A korábbi műsorvezető Czira Szabolcs nagykőrösi polgármestert váltja a testületben.

Friderikusz újabb kanyarja a kiflitolvajozó sajtós ügyében: álnév volt a Csenterics, de igenis van sajtósa, egy külföldön élő férfi

A tévés újságíró másfél hét után beismerte, hogy nem úgy hívják az állítólagos sajtósát, mint egy halott rendezőt, de továbbra sem ismerhetjük meg a titokzatos szakembert, aki leteremtette a nem fizető nézőket.

Harsányi Levente szomorú, amiért távozik a Petőfi Rádiótól

A műsorvezető arról nem akart beszélni, mi lesz a közmédiában futó többi műsorával.

A 444 kiadója tényellenőrző oldalt indít

Az oldal főszerkesztője a Direkt36 oknyomozó újságíró központtól érkezik Zöldi Blanka személyében.

Státusszimbólum az állami médiánál dolgozni, a lehető legjobb embereket kérik fel, mondja az MTVA hírhamisító vezérigazgatója

Beleállnak a kormány narratívájába, már-már alig nézik a csatornáikat, de Papp Dániel szerint az MTVA működése világszínvonalú.

Visszaélt a hatalmával, ezért kirúgták a legnagyobb német bulvárlap főszerkesztőjét

A vádak szerint Julian Reicheltnek viszonya volt egy gyakornokkal, akit vezető pozícióba nevezett ki, pedig nem volt meg hozzá a kellő tapasztalata.

Gyorsan megszületett a fideszes kommunikáció az előválasztási eredményre: az nem lehetséges, hogy Márki-Zay jobboldali

Hiába mondja ezt magáról, egyszerűen nem lehet az – állítják a kormánypárti véleményvezérek. Az új varázsszó a baloldali.

Tényleg egyre keményebben tapossa Márki-Zay Pétert a Fidesz-közeli média

Most az egyik ingyenes újság címlapja pont azt a részét nem idézte Márki-Zay mondandójának, amely az igazán lényeges lett volna.

Horvátországban hamarosan törvényileg büntetik a gyalázkodó kommentelőket

Az új szabályozás értelmében a kommentek szerzőit vonhatják majd felelősségre.

Pulitzer-emlékdíjat kapott a HVG-s Dezső András

Egykori kollégánk mellett posztumusz elismerést kapott Győrffy Miklós, a Joseph Pulitzer-emlékdíj kuratóriumának alapító kurátora.

Felmondott a Dívány szerkesztőségének nagy része főszerkesztőjük távozása után

A női magazin stábjának nagy része feláll, az pedig már korábban kiderült, hogy októbertől új főszerkesztő kerül a lap élére. A lapot kiadó cégcsoport reagált a felmondásokra.

Most bárki kipróbálhatja, milyen a Telexnél dolgozni

Mihez kezdjünk a névtelen forrásokkal? Hogyan szemlézzünk politikusokat és a konkurenciát? És mi van, ha egy interjúalany azt kéri, szépítsük meg Photoshoppal? Lapozgatós kalandjátékot készítettünk az egyszeri telexes újságíró mindennapjaiból egy nemzetközi projektben, cél a médiatudatosság.

Ringier-tulajdonos: A Népszabadságot a „magyar politikai realitások” miatt kellett eladni, de a megszüntetése üzleti döntés is lehetett

A fenyegető politikai trendek ellenére Magyarország nekik egyelőre egy szabad piac – mondta a svájci médiakonszern feje a Forbesnak.

Összevonják az Index gazdasági rovatát a Napi.hu-val

Új főszerkesztője lesz a Díványnak is.

Az Axel Springer médiavállalathoz kerül a Politico

Az új tulajdonos szerint most még nagyobb szükség van a független és objektív újságírásra, mint eddig valaha.