Archivum

RSS

Hosszú sorba állt be Ukrajna, de a többiek reménykednek, hogy lendületet ad az EU bővítésének

Valamivel erősebb lett a politikai akarat az uniós bővítésre Oroszország ukrajnai inváziója miatt, de még minden jelentkező messze van a céltól, és sok régi sérelem áll az útban, miközben olyan is van, aki inkább visszafelé haladt. A hét végi EU-csúcson központi téma lesz a bővítés.

Furcsa békemisszió és üres nyilatkozatok a Fidesz uniós barátkozásában

Hiába Navracsics Tibor meglepő néppárti jelenése, egyelőre nem látszik, hogyan farolhatna vissza a Fidesz a korábbi uniós pártcsaládja közelébe, közben pedig a többi lehetséges partnerrel sem sikerült eddig a frakcióalakítás.

Fidesz went all in for the future of Europe, but the excitement shifted to anger

The Hungarian government is not happy with the outcome of the conference on the future of the EU, but half of the member states are also upset about some of the proposals. The EP is enthusiastic, but it's up to national governments to decide what practical results will come out of this attempt to engage EU citizens.

Rárepült a Fidesz Európa jövőjére, de düh lett a lelkesedésből

A magyar kormánynak nem tetszik az EU jövőjéről szervezett konferencia eredménye, de a javaslatok egy részén a tagállamok fele is kiborult. Az EP lelkes, de leginkább a tagállami kormányokon múlik, hogy mennyi gyakorlati eredménye lesz ennek a kísérletnek az uniós állampolgárok bevonására.

Fidesz has been the EU’s orphan for a year, but it still votes with its old party family

Despite attempts to sell the split between Fidesz and the European People's Party as an opportunity for independence, the Hungarian governing party is still mostly aligned with its former political family when voting in the European Parliament.

Egy éve uniós árva a Fidesz, mégis az előző családjával szavaz

Hiába próbálták az önállóság lehetőségeként eladni a Fidesz és a Néppárt szakítását, a magyar kormánypárt még mindig leginkább a volt politikai családjával tart össze az európai parlamenti szavazásokon.

Kikezdte a kormány oroszpolitikája a visegrádi szövetséget

Már az orosz invázió előtt repedezett a V4 együttműködés, és úgy néz ki, a magyar kormány elszigetelődött a legfontosabb európai szövetségén belül. De ez mennyire csak látszat, és mennyire tartós?

A Fidesz szerint már megint nem szavazták meg, amit megszavaztak

Az MTI már fideszes EP-képviselő szövegéből is elhallgat. Második alkalommal voksolnak trükkösen a párt képviselői az orosz invázió ügyében.