Márton Balázs
Márton Balázs

RSS

Letörné a vétókat és izmosítaná a jogállamiságot a francia–német kezdeményezésű EU-reformterv

Alaposan átalakítaná az Európai Uniót az a javaslatcsomag, amelyet a francia és a német kormány kérésére dolgoztak ki. Orbán Viktor például nem játszhatná el azt a vétófenyegetést, amit a legutóbbi...

Joint statement of EU 27 condemning Azerbaijan’s attack on Nagorno-Karabakh prevented by Hungarian...

Hungarian FM Szijjártó referred to the reports in connection with the declaration fake, but did not clearly refute the existence of a Hungarian veto, and said that "no consensus was reached" after...

Magyar vétó miatt nem az EU-tagok nevében adtak ki egy azeri támadást elítélő nyilatkozatot

Szijjártó Péter álhírekről írt a nyilatkozat kapcsán, de nem cáfolta egyértelműen a magyar vétót, több tagállam észrevételei után „nem jött létre konszenzus”.

A hallgatói önkormányzatok szervezete szerint az Erasmus-ügy megoldása nem várathat magára sokáig

Már az Európai Parlament petíciós bizottsága is foglalkozik a közalapítványok összeférhetetlenségi gondjai miatt hozott korlátozásokkal.

Az EU további tíz évre engedélyezné a vitatott gyomirtót, a glifozátot

A szer a kritikusai szerint rákkeltő lehet, de az EU élelmiszerügyi hatósága után az Európai Bizottság is átengedte, a végső szó a tagállamoké.

Uniós díjra jelölték Elon Muskot, de Mahsza Amini tűnik a legesélyesebbnek

A karhatalmisták által bántalmazott fiatal nőt, akinek a halála után Irán forrongani kezdett, több nagy európai parlamenti frakció is jelölte.

Soros elnökség: Az EU-tagok többsége megkérdőjelezte az egyoldalú intézkedéseket az ukrán...

Az Európai Bizottság szerint új megoldásokról tárgyalnak, a magyar agrárminiszter úgy érezte, hogy az uniós testület felháborítóan járt el.

Erdoğan szakítással fenyegette meg az EU-t

A török elnököt egy európai parlamenti jelentés paprikázta fel, ami szerint EU-tagság helyett inkább maradjanak partnerségben.

Durvul a vita az ukrán gabonáról, a magyar kormány is egyoldalú tiltással fenyeget

Pénteken lejárnak az egyes ukrán agrártermékekre vonatkozó uniós behozatali korlátozások öt országban, köztük Magyarországon. A magyar és a lengyel kormány egyoldalú lépésekkel fenyeget, román...

Legömbölyített, fordítókorongos kampánybeszéd – ilyennek látták magyar szemmel az uniós értékelőt

Az Európai Bizottság két volt tagja értékelte a testület mostani vezetőjének talán utolsó programbeszédét, de azért a végére csak Orbán Viktorhoz jutottunk.

Kövess minket Facebookon is!