Gyümölcs

Elkészült a főváros második gyümölcsöskertje
A XIII. kerületi Kubala László parkban még ribizlit is szüretelhetnek majd a környékbeliek.
A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani
Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.
Hová lett a bolti paradicsom íze?
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez
Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...
Mitől lesz a gyümölcssaláta önálló, izgalmas étel?
Aki szerint a gyümölcssaláta nem olyasmi, amiről beszélni kell, az még nem próbálta ki, milyen íz kerekedik a barack és a sárgadinnye kettőséből pár órányi hűlés során.
Az eper a tejszínhabnál is többet érdemel
A nyár első gyümölcse egészen új tulajdonságait mutatja meg, ha a megszokottól eltérően párosítjuk, vagy éppen új formában, esetleg más szerkezetbe helyezve esszük.
Hullanak a gyümölcsök a hidegtől, a baracktermés 70 százaléka kiesik
A fagyok és a szokatlanul hideg idő miatt a tavalyinál számottevően rosszabb, gyenge-közepes terméshozam várható a legfontosabb gyümölcsfajtáknál.
Miért olyan drága a földi eper, amikor túlságosan olcsó?
Harmadannyi földi eper terem már csak Magyarországon, mint 1990-ben. Az epret évtizedek óta termesztők szerint a rengeteg import letöri az árakat, miközben a gazdák költségei nagyot nőttek, ám ezt a...
Kövess minket Facebookon is!