Fermentálás

RSS

Az igazi savanyú káposztához csak só kell

Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.

Amitől minden étel és ital funky lesz

Fermentálás a kovászos uborkán messze túl: ropogósok, fűszerek, krémek és buborékos, frissítő italok. Az erjesztés legmenőbb irányzatai és ügyes alkalmazása egy kísérleti vacsorán keresztül.

Élesztővel és baktériumokkal, állati fehérjék utánzásával menthetjük meg a bolygót egy...

A Reboot Food szerint el kéne felejteni az állattenyésztést, helyette pedig precíziós erjesztéssel állítsunk elő génszerkesztett proteineket élelmiszereinkhez.

Így lesz a csalamádé sokkal finomabb és egészségesebb

Melyek a tökéletes ecet-cukor-víz arányok, hogyan lehet a minimumra csökkenteni a cukor mennyiségét, miért éri meg erjeszteni, és hogyan lehet a karfiol még a káposztánál is menőbb?

Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít

A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...

Készítsünk forradalmi, fermentált szénsavas üdítőket házilag!

Csak gyümölcs, víz, idő, és bumm: lesz egy csomó buborékunk, amit mi magunk erjesztettünk, alig van benne cukor, de tele van probiotikummal, le is hűt, és fel is ébreszt.

A világ legaddiktívabb nassolnivalója egy savanyúság – így készül a kimchi

Egy csípős, savanykás ízbomba, ami egyből az agyat lobbantja lángra, és egyben a legjobb válasz a minden januárban aktuális immunerősítő és fogyókúrás kérdésre.

Kövess minket Facebookon is!