Fermentálás
Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?
2024. május 12. – 14:14 - Ács Bori
Hogyan készül a világ egyik legjobb ízesítője, a miso paszta, mit csinálnak vele a gombaspórák és miért érdemes mindenkinek szeretni és használni otthon?
Az igazi savanyú káposztához csak só kell
2023. november 12. – 10:14 - Ács Bori
Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.
Amitől minden étel és ital funky lesz
2023. október 11. – 15:22 - Ács Bori
Fermentálás a kovászos uborkán messze túl: ropogósok, fűszerek, krémek és buborékos, frissítő italok. Az erjesztés legmenőbb irányzatai és ügyes alkalmazása egy kísérleti vacsorán keresztül.
Élesztővel és baktériumokkal, állati fehérjék utánzásával menthetjük meg a bolygót egy...
2022. november 12. – 14:44 - Fehér János
A Reboot Food szerint el kéne felejteni az állattenyésztést, helyette pedig precíziós erjesztéssel állítsunk elő génszerkesztett proteineket élelmiszereinkhez.
Így lesz a csalamádé sokkal finomabb és egészségesebb
2022. október 23. – 17:21 - Ács Bori
Melyek a tökéletes ecet-cukor-víz arányok, hogyan lehet a minimumra csökkenteni a cukor mennyiségét, miért éri meg erjeszteni, és hogyan lehet a karfiol még a káposztánál is menőbb?
Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít
2022. augusztus 3. – 02:58 - Ács Bori
A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...
Készítsünk forradalmi, fermentált szénsavas üdítőket házilag!
2022. június 16. – 02:58 - Ács Bori
Csak gyümölcs, víz, idő, és bumm: lesz egy csomó buborékunk, amit mi magunk erjesztettünk, alig van benne cukor, de tele van probiotikummal, le is hűt, és fel is ébreszt.
A világ legaddiktívabb nassolnivalója egy savanyúság – így készül a kimchi
2022. január 16. – 11:11 - Ács Bori
Egy csípős, savanykás ízbomba, ami egyből az agyat lobbantja lángra, és egyben a legjobb válasz a minden januárban aktuális immunerősítő és fogyókúrás kérdésre.