Étterem

RSS

Kijött egy, a vendéglátósok 90 százalékának betarthatatlan új szabály, az ITM módosítást ígér

Megjelent egy teljesen irreális új rendelet, ami szerint a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését mostantól kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti. Miután cikkünk megjelent, az ITM közölte: módosítják az új szabályt.

Márki-Zay szerint a rendezvényét kitessékelő debreceni éttermet nem értesítették a politikai fórumról, de a durva fellépés érthetetlen

Az előválasztás hódmezővásárhelyi miniszterelnökjelölt-jelöltje megjegyezte, hogy az étterem a fideszes városházával szemben található.

Egy Michelin-csillagos fogás receptje tulajdonképpen egészen egyszerű

A titok: ízemlék, érzelmek, plusz világszínvonalú technológia. A friss Michelin-csillagos Salt Budapest csapatával arról beszélgettünk, hogyan jöhet létre olyan éttermi élmény, ami otthonos, de mégis új, izgalmas tapasztalatokkal teli.

Két újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

Ezzel már nyolc fővárosi hely van, amely megkapta az abroncsgyártól indult étteremkalauz elismerését.

Hogyan tesztel éttermet egy igazi profi?

Elkísértük a legjobb magyar éttermeket kereső Dining Guide tesztelőjét a budapesti Spagóba, és menet közben igyekeztünk minél többet megtudni arról, hogyan dolgozik, mi mindenre kell figyelnie. A rántott hús is lehet fine dining, de a jó étel önmagában nem elég: a vendégnek kell a középpontban állnia.

Van-e bármi értelme az étteremkritika műfajának?

Végigettem egy csúcsétterem menüjét: leírhatom-e, milyen volt? Lehet-e objektív véleményt alkotni egy étteremről? Le lehet-e választani az egyedi élményt az objektív megállapításokról egy vacsora kapcsán? Az ország egyik legjobb étterme, az őrségi Pajta kóstolómenüjén teszteltük ezeket a kínzó kérdéseket.

Zsidai Roy szerint nyáron összeomolhat a budapesti vendéglátás

A NER-közeli étterem-tulajdonos szerint sokkal keményebb június–júliusra, sokkal nagyobb veszteségekre számíthatnak, mint akár februárban vagy márciusban.

A védettségi app kiváltja a kártyát – de vannak még zökkenők

Péntektől már védettségi appal is lehet igazolni, ha valakit beoltottak. Az alkalmazás kiváltja a plasztikkártyát, lehet vele menni moziba vagy állatkertbe, de van olyan szolgáltató is, akinek nem ment rögtön az átállás.

Nekiestek egy étteremnek, mert a védettségi nélküli vendégek más színű tálcát kapnak

Azt kérik, hogy akinek van védettségije és bent eszik, használjon barna tálcát. Akinek nincs, az használjon fehér tálcát a teraszon. Kitört a néplázadás.

Mi most elvesztettünk két évet az életünk utolsó részéből

Meződi József, az Apostol frontembere beállt ételfutárnak a koncertek visszatéréséig. Szerinte nyáron már újra színpadon állhatnak, addig is otthon, egyedül énekel, hogy ne essen ki a gyakorlatból.

Hihetetlenül népszerű lett Japánban a parkoló repülőgépeken kialakított, drága éttermezés

Japán legnagyobb légitársasága alakította át gépeit, egy menü ára 166 ezer forintnak felel meg.

Belvárosi étteremre csaptak le a rendőrök, ahol a kijárási és gyülekezési tilalom ellenére 21 ember maszk nélkül szórakozott

A vendégekkel, a magánrendezvény szervezőjével és az étteremmel szemben is eljárás indult.

Festékszóróval üzent kedden az Árkádnak egy elkeseredett bérlő, rendőrök vitték el

Egy salátabár bérlője a koronavírus miatt felgyűlt tartozásairól nem tudott megállapodni a plázával. Az áruházban egyik napról a másikra gipszkarton fallal zárták el az üzlethelyiségét, ekkor fújta fel az üzenetét. Az Árkád nem válaszolt a megkeresésünkre.

Szombathely polgármestere nem érti, miért ehetnek együtt a politikusok a képviselőház éttermében, ha máshol ez tilos

Erre korábban a Telex is megpróbált rákérdezni a kormányinfón, hiába.

Gerendaiék javaslatcsomaggal állítanák meg a csődhullámot a vendéglátásban

A Magyar Gasztronómiai Egyesület szerint az egész társadalmat érintő ügyről van szó.

Olaszországban 300 ezer vendéglátóhely nyitott ki újra, megteltek az éttermek teraszai

Az enyhítések 48 millió olaszt érintenek, de van olyan vendéglős, akit nem érdekel a nappali nyitvatartás. Több múzeum is kinyitott.

Hol lehet megenni az elviteles lángost?

Hiába mutatják a köztévében pozitív példaként, a majdnem helyben fogyasztás is könnyen megsértheti a hatályos korlátozásokat. A szabályozás papíron egyértelmű, de a gyakorlatban elég homályos. Meg lehet enni az étterem teraszán az elvitelre vett ételt? Szabad az utcán sétálva forraltborozni? És ha ételről-italról van szó, mi számít most kulturális rendezvénynek?

Megelégelte egy nagykanizsai resti a korlátozásokat, azt ígérik, február elején kinyitnak

A vendéglátósok ipartestülete nem támogatja, ugyanakkor azt elismerik, hogy a kormányzati támogatások nem elegendőek a túléléshez. Ausztriában, Lengyelországban és Olaszországban is lázadnak a vendéglátósok.

A séfet is házhoz szállítja pár magyar topétterem, hogy átvészeljék a járványt

A fine dining-vonalat nehezebb házhozszállításra állítani mint egy pizzériát, így több étterem inkább séfestül kimegy a vendégekhez, ha már a vendég nem tud az étteremhez. Nem a konyha teszi a a Michelin-csillag közeli élményt – na de ki mosogat, ha hazament a sztárséf?

Túlélt válságokat és Trump győzelmi vacsoráját is, most mégis bezár a legendás New York-i étterem

A Club 21 az alkoholtilalom idején nyitott, évtizedekig jártak oda a hírességek, de a koronavírus betett neki.

Vacsorát tartott a két Michelin-csillagos étterem a tilalom ellenére, majd vendégei kalapáccsal verték szét a berendezést egy forgatás részeként

Az étterem online válogatta ki vendégeit az estre, ami hivatalosan forgatásnak minősült.

Határozatlan időre bezár a kormányközeli luxusétterem

A vírus első hullámában Gulyás Gergely is feltűnt a Felixben.

Háromszáz négyzetméteren lángolt egy budapesti étterem

A tűzoltók hét vízsugárral oltottak. Egy ember szenvedett füstmérgezést.

Kreatív túlélési technikák és szerencsés adottságok nélkül nem bírják ki a telet a vendéglátóhelyek

A szállodáknak minimális forgalom, a kocsmáknak teljes zárás, az éttermeknek házhozszállítás az egyetlen megmaradt opció, és alig reméli valaki, hogy tényleg csak egy hónapig fognak tartani a korlátozások. A szereplők többsége szerint jó irány a bérekhez nyújtott állami segítség, de ez még messze nem az az átfogó támogatási szint, amire szükség lenne. A munkaerő teljes leépülését talán sikerül megakadályozni a turizmus-vendéglátásban, de a vállalkozókat magukra hagyták, és állandó fejfájást okoz a szabályok rögtönzött variálása.