Dobrev Klára

RSS

Závecz–IDEA: Dobrev Klárát tartják a legesélyesebbnek arra, hogy legyőzze Orbán Viktort

Igaz, ez a felmérés még vasárnap és hétfőn készült, azóta sok víz lefolyt a Dunán.

Karácsony: Külön indulunk Márki-Zay Péterrel

„Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott” – írta a főpolgármester.

Republikon: Karácsony legyőzné Dobrevet, Márki-Zay nem

Egy nap alatt ez a harmadik kutatás a miniszterelnök-jelöltekről, de teljesen más eredménnyel.

Jakab Péter: Nem én kötöttem paktumot, hanem Márki-Zay Péter bocsátotta áruba a visszalépését

A lájkhoz nem kell vonatra ülni és átutazni a szomszéd városba – ezzel magyarázza a Jobbik elnöke, hogy miért lájkolják sokkal többen a tevékenységét a Facebookon, mint ahányan megszavazták volna miniszterelnök-jelöltnek. Jakab Péter nem mond le, még bizalmi szavazást sem kér, mert a csata kellős közepén nem levonulni kell a csatatérről, hanem küzdeni. Márki-Zay Péterről viszont keményen elmondja a véleményét. Interjú.

Dobrevet nem érdekli, hogy lesz-e visszalépés

Neki az előválasztás nem százalékokról szól.

Márki-Zay Péter: Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs most Dobrev Klára ellen

Néhány perccel azután, hogy Karácsony Gergely egyértelművé tette, ő nem lép vissza az előválasztás második fordulója előtt, reménybeli szövetségese is online sajtótájékoztatót hirdetett. Az MMM miniszterelnök-jelöltje nyugalomra intett, és elmegy tárgyalni Karácsonnyal ma este hatra.

Karácsony Gergely nem lép vissza, ha Márki-Zay sem, akkor külön indulnak

A Párbeszéd-MSZP-LMP miniszterelnök-jelöltje váratlanul sajtónyilatkozatot tett, és kijelentette: nem lép vissza akkor sem, ha nem jön létre szövetsége a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével. Márki-Zay Péter és Karácsony között továbbra sincs megállapodás, a szövetség most már csak a hódmezővásárhelyi polgármester háttérbe vonulásával jöhet létre pénteken délig.

Závecz: Márki-Zay Péter jobban szerepelne Dobrev ellen, mint Karácsony, de egyiküknek sincs esélye nyerni

Márki-Zay Péterék is rendeltek egy kutatást, amely Karácsony visszaesését jelzi. A páros versenyeket Dobrev Klára simán nyerné, a Jobbik szavazóit Márki-Zay Péter tudja a legjobban megszólítani.

Igaza van-e annak, aki háborog Karácsony és Márki-Zay visszalépéses taktikáján?

Antidemokratikus, csalás, hátba szúrás, meghekkelés, a szabályok kijátszása – ilyen szavak röpködtek, amikor kiderült, hogy a miniszterelnök-jelöltek versenyében második Karácsony Gergely és a harmadik Márki-Zay Péter gondolkodik a másik javára visszalépésen. Az intézmény nem ismeretlen a választási rendszerekben. Kérdés, mindenki számított-e arra, hogy ez kétfordulós választás lesz, vagy inkább kétszer egyfordulós szavazásnak gondolták.

Medián: Dobrevre, majd Márki-Zayra szavaznának a legtöbben, Karácsony pedig eléggé lemaradt

A felmérés szerint jelenleg Dobrev Klára nyerne, ha az ellenzéki előválasztáson mind a hárman indulnának.

Nem együtt szerepel az előválasztási szavazólapon Karácsony és Márki-Zay

Dobrev, Márki-Zay, Karácsony sorrendben szerepelnek a miniszterelnök-jelöltek a szavazólapon, amely kedden reggel került nyomdába. A Karácsony–Márki-Zay tandem csak visszalépéssel jöhet létre, és a visszalépő jelöltet kézzel fogják lehúzni a szavazólapról.

Dobrev Klára: Mi, együtt fogjuk legyőzni Orbán Viktort

A DK miniszterelnök-jelöltje a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöki rendezvényén beszélt.

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely már ebéd közben elkezdtek tárgyalni az együttműködésről Hódmezővásárhelyen

Annyit már tudunk, hogy finom volt az ebéd, de még nem sikerült megállapodnia a két miniszterelnök-jelöltnek arról, hogy melyikük lépjen vissza az előválasztás második fordulójára.

Október 13-án vitáznak egymással a második fordulóba bejutott miniszterelnök-jelöltek

A második forduló felénél rendezik a vitát, Karácsonyon és Márki-Zayon múlik, hogy milyen felállásban.

Márki-Zay a visszalépésről: Nem csinálok hiúsági kérdést a jelöltségből

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ő tudná megszólítani a legtöbb embert a második fordulóban, de ha Karácsony hiúsági kérdést csinál a jelöltségből, akkor félre rántja a kormányt. Márki-Zay az előválasztást és Karácsony kampányát is kritizálta beszédében.

Publicus Intézet: Karácsonynak jobbak lehetnek az esélyei Dobrev ellen, mint Márki-Zaynak

3500 embert kérdeztek meg az első forduló eredményeinek ismeretében.

Karácsony Gergely legfeljebb akkor lép vissza, ha elüti a villamos

Karácsony Gergely eldöntötte, mostantól egyértelműbben fog beszélni, és a DK szerinte alacsony színvonalon kritizálja őt. Videóriport a vasárnapi kampányrendezvényről, ahol a főpolgármester először tartott nyilvános beszédet az előválasztás első fordulója óta.

Karácsony: Nem visszalépek, hanem előre

Karácsony megerősítette a vasárnapi kampányeseményen, hogy magát tartja a legalkalmasabb jelöltnek az ellenzék vezetésére és Orbán legyőzésére. Hadházyt bízná meg az elszámoltatás vezetésével, Dobrev Klárát külügyminiszterként képzelné el.

Megvan az előválasztás második fordulójának időpontja

Jövő vasárnaptól hét nap alatt dől el Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter csatája.

Karácsony: Nem visszalépek, hanem előre

Itt tudja élőben követni az eseményt a Telexen.

Fekete-Győr: Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk Orbán ellen

A Momentum elnöke szerint a Jobbik szavazói elképedve nézhetik, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát.

Márki-Zay Péter: Az én lelkemen nem fog száradni

Hódmezővásárhely polgármestere rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, miután órákig tárgyalt Karácsony Gergellyel. Megállapodtak, hogy közösen indulnak az előválasztás második fordulójában, de nem fognak elvtelen alkut kötni. Márki-Zay reagált a DK irányából érkező kritikákra, és beszélt arról, mekkora nyomás helyezkedik most rá.

Az ellenzéki előválasztás 10 fontos tanulsága

Dobrev Klára letarolta a vidéket, de nem volt elég. Karácsony Gergely esélyes volt, most nem az ő kezében van a sorsa. Márki-Zay Péter nagy döntés előtt. Bejött a DK–Jobbik-paktum. Az előválasztás érdemben befolyásolja a pártalkukat. A Fidesz nem tud mit kezdeni az intézménnyel. Tíz állítás az előválasztásról.

Gyurcsány és Czeglédy már neki is mentek Karácsonynak; jön a második forduló

Karácsonyék egyelőre a Márki-Zay Péterrel való tárgyalásra koncentrálnak.

Jól látszik, hol tarolt Dobrev Klára és hol igazán erős Karácsony és Márki-Zay

Dobrev 85 körzetet hozott a 106-ból, vidéken is egyenletes a támogatottsága, ellentétben a fővárosközpontú Karácsonnyal. A vidéken erősnek gondolt Jakab csak néhány helyen tudott kiemelkedni, Fekete-Győr András szinte láthatatlan, Márki-Zay Péter a fővárosban és Pest megyében is jól szerepelt. Böngéssze a hőtérképeinket!

Az ellenzéki előválasztás főbb eredményei és tanulságai röviden

Egyértelmű Dobrev győzelme, de a második fordulóban megszoríthatják. Melyik párt aratott leginkább, hol voltak a legnagyobb győzelmek, és hány nő lehet képviselőjelölt?

Dobrev Klára nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelölti verseny első fordulóját

Dobrev Klára az egyértelmű nyertes, Karácsonynak és Márki-Zaynak össze kell fognia, hogy valamelyiküknek legyen keresnivalója a második körben. Jakab és Fekete-Győr csalódott lehet az egyéni eredménye miatt, de pártjaik jelöltjei elég sok egyéni körzetet elhoztak.

Egy nagyon boldog sajtótájékoztató, amiből semmit sem tudtunk meg

Mit szól Dobrev Klára Márki-Zayék szövetségéhez? És mikor lesz a következő forduló? Na, ezek mind nem derültek ki a DK első forduló utáni sajtótájékoztatójából, viszont Dobrev Klára külön gratulált a női győzteseknek.

Dobrev: Nem lesz tárgyalás a visszalépésekről

A DK jelöltje az első forduló győzteseként tartotta meg sajtótájékoztatóját. A párt adja a legtöbb összellenzéki jelöltet 2022-ben. A miniszterelnök-jelöltséghez azonban még egy forduló jön, kérdés, hogyan dönt a második és harmadik helyezett. Dobrev nem tervezi, hogy bárkivel tárgyalna a visszalépésekről. „Megyek előre” – üzente.