Dobrev Klára

RSS

Medián: Egy Márki-Zay vezette ellenzéki lista verné a fideszest, Karácsonnyal és Dobrevvel fordított a helyzet

Egy, még Karácsony visszalépése előtti kutatás azt mérte, a baloldali miniszterelnök-jelöltek személye a fideszes szavazókat jobban mobilizálná.

Karácsony visszalépése megkavarta a szavazóit

Vasárnap kezdődött az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol végül Karácsony Gergely visszalépése után Dobrev Klára, és Márki-Zay Péter közül lehet választani. Szavazókat kérdeztünk, hogy mit szólnak az elmúlt hét történéseihez, mi alapján tudnak most szavazni.

A Párbeszéd egyik kulcspolitikusa Dobrev neve mellé húzta be az ikszet

Barabás Richárd kiállása azért érdekes, mert a párt két napja hallgat arról, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában.

Kunhalmi: Az MSZP tábora megosztott a Dobrev-Márky-Zay kérdésben

A párt elnökségi döntést hozott arról, hogy egyiküket sem támogatják.

Indul Dobrev és Márki-Zay nagy versenye, mától lehet szavazni

Nagyjából egy hét múlva eldől, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója jövő áprilisban. Karácsony Gergely az utolsó pillanatban visszalépett, filctollal húzzák ki a nevét a szavazólapon.

Hiller István számára világos, hogy Dobrev Klárát támogatja

Az MSZP hivatalosan egyik jelölt mögé sem áll, de a párt jelenlegi választmányi elnöke jelezte, merre hajlik.

Dobrev: Felhívott Márki-Zay, hogy próbáljuk meg, hogy ne legyen nagy összeveszés

Először volt nyilvános szereplése a DK miniszterelnök-jelöltjének Karácsony visszalépése után. Dobrev Klára a Telexnek azt mondta, hogy meglepte a visszalépés, de mindez nem változtat az ő stratégiáján. A DK-s Arató Gergely keményebben beszélt Márki-Zay Péterről.

Karácsony visszalépése kockázatos döntés volt, az egész szövetségi rendszert megingathatja

Karácsony Gergely visszalépése egyelőre minden, csak éppen nem garancia arra, hogy Márki-Zay Péter képes legyőzni Dobrev Klárát az előválasztás vasárnap induló második fordulójában. A Karácsony Gergelyt támogató pártokban háborognak a visszalépésen, a hatalmas összeget felemésztő kampány kukázása szíven ütötte az MSZP-Párbeszéd-LMP-t.

Két MSZP-s politikus is beállt Dobrev mögé

Szombathely polgármestere, Nemény András, illetve Gőgös Zoltán a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatják. Az MSZP hivatalosan sem Dobrevet, sem Márki-Zayt nem támogatja.

A közvélemény-kutatók bizonytalan adatai döntötték el a Karácsony–Márki-Zay-csatát?

Súlyos szakmai válság, naponta változó politikai helyzet, túl kicsi minták, ellentmondásos számok, a közvélemény-kutatók mégis királycsinálók lettek az ellenzéki előválasztáson. Megkérdeztük a kutatókat, ők maguk mivel magyarázzák a különböző eredményeket.

A DK alaposan felkapta a vizet Márki-Zay beszédén

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a DK is megkörnyékezte Karácsonyt a visszalépés ügyébe, a párt azonban tagadja ezt.

Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára

„Karácsony Gergely ma bebizonyította, hogy számára a haza érdeke mindennél fontosabb” – reagálta az MMM állva maradt jelöltje. Márki-Zay szerint „Orbán Viktor a mai naptól kezdve csakis abban reménykedhet, hogy Dobrev Klára megnyeri az előválasztás második fordulóját.” Élőben közvetítjük a bejelentést.

Az ellenzéki előválasztási harc öt megközelítése

Dobrev Klára sokáig aggódhatott, hogy összeáll a Gyurcsány-ellenes koalíció az ellenzéki előválasztás második fordulójára. Karácsony Gergely már megállapodott Márki-Zay Péterrel a visszalépésről, de utóbbi mégsem engedi el élete lehetőségét. A Momentum is beállt mögé, bár előtte Karácsonnyal is egyezkedett. Kulisszatitkok az egyre forróbb előválasztási küzdelemből – öt nézőpontból szemlélve.

Závecz–IDEA: Dobrev Klárát tartják a legesélyesebbnek arra, hogy legyőzze Orbán Viktort

Igaz, ez a felmérés még vasárnap és hétfőn készült, azóta sok víz lefolyt a Dunán.

Karácsony: Külön indulunk Márki-Zay Péterrel

„Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott” – írta a főpolgármester.

Republikon: Karácsony legyőzné Dobrevet, Márki-Zay nem

Egy nap alatt ez a harmadik kutatás a miniszterelnök-jelöltekről, de teljesen más eredménnyel.

Jakab Péter: Nem én kötöttem paktumot, hanem Márki-Zay Péter bocsátotta áruba a visszalépését

A lájkhoz nem kell vonatra ülni és átutazni a szomszéd városba – ezzel magyarázza a Jobbik elnöke, hogy miért lájkolják sokkal többen a tevékenységét a Facebookon, mint ahányan megszavazták volna miniszterelnök-jelöltnek. Jakab Péter nem mond le, még bizalmi szavazást sem kér, mert a csata kellős közepén nem levonulni kell a csatatérről, hanem küzdeni. Márki-Zay Péterről viszont keményen elmondja a véleményét. Interjú.

Dobrevet nem érdekli, hogy lesz-e visszalépés

Neki az előválasztás nem százalékokról szól.

Márki-Zay Péter: Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs most Dobrev Klára ellen

Néhány perccel azután, hogy Karácsony Gergely egyértelművé tette, ő nem lép vissza az előválasztás második fordulója előtt, reménybeli szövetségese is online sajtótájékoztatót hirdetett. Az MMM miniszterelnök-jelöltje nyugalomra intett, és elmegy tárgyalni Karácsonnyal ma este hatra.

Karácsony Gergely nem lép vissza, ha Márki-Zay sem, akkor külön indulnak

A Párbeszéd-MSZP-LMP miniszterelnök-jelöltje váratlanul sajtónyilatkozatot tett, és kijelentette: nem lép vissza akkor sem, ha nem jön létre szövetsége a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével. Márki-Zay Péter és Karácsony között továbbra sincs megállapodás, a szövetség most már csak a hódmezővásárhelyi polgármester háttérbe vonulásával jöhet létre pénteken délig.

Závecz: Márki-Zay Péter jobban szerepelne Dobrev ellen, mint Karácsony, de egyiküknek sincs esélye nyerni

Márki-Zay Péterék is rendeltek egy kutatást, amely Karácsony visszaesését jelzi. A páros versenyeket Dobrev Klára simán nyerné, a Jobbik szavazóit Márki-Zay Péter tudja a legjobban megszólítani.

Igaza van-e annak, aki háborog Karácsony és Márki-Zay visszalépéses taktikáján?

Antidemokratikus, csalás, hátba szúrás, meghekkelés, a szabályok kijátszása – ilyen szavak röpködtek, amikor kiderült, hogy a miniszterelnök-jelöltek versenyében második Karácsony Gergely és a harmadik Márki-Zay Péter gondolkodik a másik javára visszalépésen. Az intézmény nem ismeretlen a választási rendszerekben. Kérdés, mindenki számított-e arra, hogy ez kétfordulós választás lesz, vagy inkább kétszer egyfordulós szavazásnak gondolták.

Medián: Dobrevre, majd Márki-Zayra szavaznának a legtöbben, Karácsony pedig eléggé lemaradt

A felmérés szerint jelenleg Dobrev Klára nyerne, ha az ellenzéki előválasztáson mind a hárman indulnának.

Nem együtt szerepel az előválasztási szavazólapon Karácsony és Márki-Zay

Dobrev, Márki-Zay, Karácsony sorrendben szerepelnek a miniszterelnök-jelöltek a szavazólapon, amely kedden reggel került nyomdába. A Karácsony–Márki-Zay tandem csak visszalépéssel jöhet létre, és a visszalépő jelöltet kézzel fogják lehúzni a szavazólapról.

Dobrev Klára: Mi, együtt fogjuk legyőzni Orbán Viktort

A DK miniszterelnök-jelöltje a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöki rendezvényén beszélt.

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely már ebéd közben elkezdtek tárgyalni az együttműködésről Hódmezővásárhelyen

Annyit már tudunk, hogy finom volt az ebéd, de még nem sikerült megállapodnia a két miniszterelnök-jelöltnek arról, hogy melyikük lépjen vissza az előválasztás második fordulójára.

Október 13-án vitáznak egymással a második fordulóba bejutott miniszterelnök-jelöltek

A második forduló felénél rendezik a vitát, Karácsonyon és Márki-Zayon múlik, hogy milyen felállásban.

Márki-Zay a visszalépésről: Nem csinálok hiúsági kérdést a jelöltségből

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ő tudná megszólítani a legtöbb embert a második fordulóban, de ha Karácsony hiúsági kérdést csinál a jelöltségből, akkor félre rántja a kormányt. Márki-Zay az előválasztást és Karácsony kampányát is kritizálta beszédében.