Dobrev Klára

RSS

Mit mutatnak az eddigi előválasztási eredmények?

Csütörtök estére várható végeredmény az előválasztáson, amelyen Dobrev Klára magabiztosan vezet. Kérdés, lesz-e visszalépés Karácsony és Márki-Zay között. Jakab Péter, aki Miskolcon is kikapott, és Fekete-Győr András kiesett. Az egyéni választókerületekben vesztett Kálmán Olga, Gy. Németh Erzsébet, Burány Sándor, Mesterházy Attila. Összefoglaló röviden.

Így zajlott a szavazatszámlálás második napja percről percre

Csütörtök éjjelre az összes szavazatot megszámolták, lezárult az előválasztás első fordulója. 106 választókerületben hirdettek győztest, Dobrev, Karácsony és Márki-Zay jut tovább a második fordulóba. Közvetítésünkben reggel óta követtük a legfontosabb fejleményeket és az eredményeket.

Előválasztás: itt az első forduló végeredménye a miniszterelnök-jelöltek versenyében

Dobrev 85 választókerületben, Karácsony 15-ben, Jakab 4-ben kapta a legtöbb szavazatot, összesítésben azonban Márki-Zay Péter áll a harmadik helyen.

Karácsony: A változás és a demokrácia az előválasztás nyertese

Dobrev szerint az ellenzéki összefogás felrázta az országot, Márki-Zay Péter annak örül, hogy a közös jelölteket nem pártmutyikkal választják ki.

Karácsony és Dobrev is gratulált a német szocdemeknek a választási győzelemhez

Míg az itthoni ellenzékből több képviselő is reagált a németországi választások eredményére, a kormánypárti politikusok inkább hallgatnak.

Dobrev Klára kitart a DK offshore-gyanúba keveredett jelöltje mellett

A Jobbik ózdi jelöltjének is elhiszi, hogy csak integet azon a fotón, amelyen sokak szerint náci karlendítést tesz. A legjobb családban is előfordul szerinte civakodás, de az a lényeg, hogy ez ne vezessen szakításhoz.

Keményebb ütközeteket hozott a miniszterelnök-jelöltek második vitája

Az RTL Klubon rendezték meg az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját, ahol az öt résztvevő már nem finomkodott egymással. Magyarkvóta, Tóth Csaba mögül kiforduló Karácsony Gergely, melegjogok, cigánykérdés és őszödi beszéd: videós összefoglaló a 90 perces vitáról.

Tóthcsabázás, őszödözés, politikai humbug és elszámoltatás – másodszor csapott össze az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Az RTL Klub szervezésében vitázott második körben Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Márki-Zay Péter, valamint Fekete-Győr András. Volt egymásnak odamondogatás és nagy egyetértés is a másfél órás vita során. Szavazzon, ki nyerte a vitát!

Pénzbüntetést kaphat a Dobrev Klára egri roadshow-ján fegyvert rántó demonstráló

A pártrendezvény egyik részvevője, illetve az őket megzavaró egyik férfi ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség a júniusi eset után.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke lemond tisztségéről, és belép a DK-ba

Kordás László úgy érzi, most már többet kell tennie, mint a szakszervezeti munkája, ezért döntött így.

Nem Orbánt kell most legyőzniük

Az előválasztás legfontosabb kérdése: ki lesz a miniszterelnök-jelölt. Karácsony Gergelynek mennyire kudarc, ha nem ő nyer? Dobrev Klára számára mi az igazi siker? Jakab Péter mit akart elérni a parizerkampánnyal? Márki-Zay Péternek mi jelenti a bravúrt? Fekete-Győr András miért nem lépett vissza? Elemzés a jelöltek kampányáról és céljairól.

Rég volt ennyire aktív az ellenzék az utcákon

Az elmúlt hetekben minden ellenzéki miniszterelnök-jelölt országjárását megmutattuk testközelből. Felidézzük a kimaradó pillanatokat, a cikk végén pedig szavazhatnak, hogy a videóink alapján ki volt a leginkább meggyőző.

Iványi Gábor: Nem azt mondtam, hogy én Dobrev Klárát támogatom, hanem én támogatom Dobrev Klárát

A lelkész szerint félreérthető lehetett, de valójában mindhárom szerinte legesélyesebb jelöltet támogatja, nem kizárólag a DK-ét.

Dobrev tizenötször annyi embert kért a támogatóitól, mint egykor Orbán

A fideszes alaptörvényből vezette le Dobrev Klára, hogy kétharmados törvények nélkül is le lehet építeni a Fidesz mélyállamát. A DK kormányfőjelöltje azt is megígérte, hogy sosem fog golyóálló mellényt hordani.

Iványi Gábor Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson

Kuncze Gábor után a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője is kiállt a DK miniszterelnök-jelöltje mellett.

Kuncze Gábor Dobrev Klárát támogatja

A Szabad Demokraták Szövetségének volt elnöke szerint a DK miniszterelnök-jelöltje a legalkalmasabb az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül.

Dobrev Klára: A Fidesz, az valami maffiaszerű képződmény

Dobrev Klára egyszerű többséggel is eltörölne kétharmados törvényeket, és szerinte a parlament fele legyen nő, az a férfiaknak is jobb lenne. Egy kampánynapján kísértük el a DK miniszterelnök-jelöltjét, aki azt is elárulta, hová lövi be magát a Gyurcsány-skálán.

Ezek voltak az első miniszterelnök-jelölti vita legfontosabb pillanatai

Szeptember 12-én, vasárnap este volt az első ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita az ATV-n: a több mint másfél órás vitának a legfontosabb pillanatait, legérdekesebb ígéreteit szedtük össze egy rövidebb videóban.

Elégedetten megveregették egymás vállát a vita után az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei

Nagy dolgot tettek, megtörték a csendet, sok bennük a közös, nagyon jó koalíciót fognak alkotni – így reagáltak egymásra a vitapartnerek.

Fideszes bűnözők elszámoltatását és az alaptörvény érvénytelenítését ígérték

A fideszesek felelősségre vonásában egyetértettek, a mikéntjén már vitáztak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek egy héttel az előválasztás kezdete előtt. A legnagyobb vita az esetleges adóztatás, illetve Hadházy Ákos és Tóth Csaba támogatása miatt alakult ki. Olvassa és nézze vissza a vitát!

Nem sokban különböznek az ellenzéki klímaígéretek, Paks 2 mentén hasadnak csak a pártok

Miért is különböznének, hiszen van egy Közös Alap elnevezésű egyeztetett programjuk? A Népszava elemezte a zöld elképzeléseket, kerékpáros sztráda, gyepkaszálás és fehérbizonyítvány is szerepel a programokban.

Publicus: Karácsonynak van a legnagyobb esélye legyőzni Orbánt

A Fidesznek azonban az lenne a jó, ha Dobrev Klára lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson

Bajnai pénteken bejelentette, hogy Karácsony Gergelyt támogatja, egykori pénzügyminisztere pedig pár órával később Dobrev mellett foglalt állást.

Szúrópróbaszerűen, telefonhívással ellenőrzik az ellenzéki ajánlásokat

Lezárult az előválasztási ajánlási időszak, amely végén öt miniszterelnök-jelölt maradt versenyben. Már most számháború alakult ki a jelöltek között, pedig még csak mostantól élesedik a kampány igazán. Közel ezer településen lehet majd személyesen szavazni, ami óriási logisztikai feladat elé állítja a pártokat.

Dobrev Klára a 35 éves kaszinókoncesszióról: „Ez az igazi hazaárulás!”

Kormányváltás után azonnal elszámoltatjuk őket – ígérte a DK miniszterelnök-jelöltje.

Elsőként Dobrev Klára adta le az előválasztásos ajánlásait, 60 ezer felett jár

A Fidesz aktivistái pedig az ország minden választókerületében gyűjtik az aláírásokat a Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony! petícióhoz.

Már Dobrev Klára is összegyűjtötte a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges húszezer ajánlást

Karácsony Gergely után a DK miniszterelnök-jelöltje is bejelentette, hogy teljesítette az induláshoz előírt feladatot.

Karácsony is aláírta Márki-Zay ajánlóívét, több jelöltet is ajánlhatnak az előválasztás résztvevői

Magyar György, az előválasztás lebonyolítását segítő Civil Választási Bizottság elnöke kifejezetten arra biztat mindenkit, hogy minél több jelölt indulásában vegyen részt.

Újabb izgalmak és feszültségek jöhetnek a most elindult ellenzéki előválasztási kampányban

Megkezdték az aláírásgyűjtést az előválasztás ellenzéki jelöltjei. A miniszterelnök-jelöltek névsoránál ma talán még fontosabb, hogy a körzetekben melyik párt jelöltje nyeri meg az előválasztást.

Hadrendbe álltak az ellenzéki aláírásgyűjtő pultok Budapesten

A DK Széll Kálmán téri kitelepülésén meglepően sok ember várta Dobrev Klárát, aki szerint ma hivatalosan is elkezdődött az Orbán-rendszer lebontása. Karácsony Gergelyt eddig mérsékelt érdeklődés fogadta a fővárosban, Márki-Zay Péter már éjfélkor elkezdte gyűjteni az ajánlásokat.