Elkezdődött a szavazás Magyar Péter EP-jelöltjeiről, TikTok-sztár orvos, uniós szakértő és fizikus is van köztük

2024. április 17. – 14:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvánosságra került a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt EP-listájára kiválasztott 10 jelölt, a listán elfoglalt helyükről a szervezet oldalán online lehet szavazni – értelemszerűen minél előrébb van valaki a pártlistán, annál nagyobb esélye van bekerülni a június 9-i választáson az Európai Parlamentbe.

Magyar Péter április elején hirdette meg az „Európai Parlamenti Képviselőjelölti Pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni a leendő pártja EP-listájára. „A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék.” A politikus állítása szerint több mint 500 (egészen pontosan 538) jelentkező közül egy tíztagú bizottság választotta ki a 10 legalkalmasabbnak talált jelöltet.

A 10 jelölt közé végül 6 nő és 4 férfi került, az online szavazáshoz feltöltött életrajzaik és a YouTube-ra feltöltött videóik alapján valóban impozáns karriert befutó embereket választottak ki. Van közöttük

  • sebész/egészségügyi kommunikációs szakértő, a legnagyobb, egészséggel foglalkozó magyar TikTok-csatorna üzemeltetője,
  • mérnök, a MOME Technológiai Park volt igazgatója,
  • a Shell egykori országigazgatója, jelenleg vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadó,
  • technológiai szabályzással foglalkozó jogász,
  • a Meta londoni irodájának jogtanácsosa,
  • az Európai Bizottságnál lehúzott 15 éve után jelenleg őstermelőként gazdálkodó kárpátaljai magyar,
  • az Igazságügyi Minisztériumot és a Gazdasági és Versenyhivatalt megjárt uniós szakértő,
  • a CERN, majd a Cambridge-i Egyetem kutató fizikusa,
  • Londonban dolgozó projektmenedzser-vállalkozási tanácsadó.

Magyar szerint egyébként a Fideszhez hasonlóan valószínűleg 21 képviselőjelölt lesz a Tisza Párt EP-listáján, amin a politikus helyet ajánlott fel Tarr Zoltán egykori református lelkésznek, akit kirúgtak az állami állásából, miután felszólalt a múlt szombati tüntetésen.

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön délután vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, melybe Magyar Péter gyakorlatilag betársult, hiszen az „ideológiamentes, se jobb-, se baloldali, alulról szerveződő” szervezetet 2021-ben alapította két egri férfi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!