Magyar Péter országjárásra indul, anyák napjára pedig újabb tüntetést hirdetett

2024. április 6. – 13:34

frissítve

Magyar Péter országjárásra indul, anyák napjára pedig újabb tüntetést hirdetett
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Magyar Péter újabb tüntetést tartott szombat délután, azt követelte, hogy a kormány adja vissza a hatalmat és a választás lehetőségét a népnek.
  • Varga Judit exférje fél 2-re hirdette meg a gyülekezést a Deák térre, de már akkor tele volt a tér emberekkel. A tömeg onnan átvonult a Parlamenthez, a Kossuth tér és a környező utcák is teljesen megteltek a tüntetésre.
  • Nagy Ervin énekelt a színpadon, de felszólalt egy református lelkész is.
  • Magyar Péter most még nem jelentette be a pártot, amivel az EP-választáson indul.
  • Szerinte a nép az atombomba.
  • Azt viszont bejelentette, hogy anyák napján lesz a következő tüntetés.

A tömeg elkezdett feloszlani a Kossuth téren. A Telex helyszíni tudósítói szerint békésen zajlott a megmozdulás, nem találkoztak atrocitással vagy rendbontással.

Magyar Péter a tüntetés végén bejelentette, hogy a következő megmozdulás anyák napján lesz, ami május első vasárnapja, május 5-e.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Újra Nagy Ervin lépett a mikrofonhoz, rázendített a Kossuth-nótára is, de már Magyar Péterék is vele énekeltek.

Magyar ezután azt kérte, hogy a következő alkalommal mindenki hozzon magával még két embert. Azt ígérte, jövő héttől két hónap alatt bejárja az egész országot, még a kistelepüléseket is. Azt is kérte, bármi is történik ezután, ne hátráljanak meg az emberek, „mert nincs hova hátrálnunk”. Ezután mindenkit megkért, hogy fogja meg a szomszédja kezét, és emeljék a kezeket a magasba, ezzel pedig végzett a beszéddel.

Magyar Péter szerint „a fideszes fiúknak” van humora, mivel Deutsch Tamás lett a Fidesz EP-listavezetője. A szemére vetette, hogy arról beszélt, Brüsszelben meg kell szüntetni a korrupciót. Szerinte erős, szuverén Magyarországra, illetve erős és szuverén nemzetállamokon nyugvó Európai Unióra van szükség. Elutasítja viszont a föderális, európai szuperállam ötletét.

Le kell zárni a jogállamisági vitákat. Azt ígérte, hogy hazahozza a visszatartott uniós forrásokat. Csatlakozna az Európai Ügyészséghez, zéró toleranciát hirdetne a korrupcióval szemben. Magyar Péter szerint konstruktív, de kritikus párbeszédre van szükség az EU-val.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Azzal folytatta, hogy június 9. sorsdöntő nap lesz, ami hosszú időre meghatározhatja az ország sorsát. Egy olyan erőre van szükség, ami alternatívát képes mutatni a Fidesz omladozó rendszerével szemben.

„A Fidesz bolsevik stílusú propagandája adófizetői milliárdokból azt is szajkózza, hogy én áruló vagyok. A valóság az, hogy magyarok millióit, köztük a saját szavazóit árulja el. És igen, én ebben nem leszek tovább bűnrészes. Mindannyian tudjuk, hogy ez a hatalom minden, csak nem keresztény, konzervatív és polgári. Amit a napokban látunk, az a reménytelen helyzetben lévő uralkodó osztály kétségbeesett próbálkozása a lopott vagyon és hatalom megtartása érdekében” – mondta Magyar, aki szerint a hatalom fél. Azt javasolja: most először és utoljára kössünk Rogán Antallal egy alkut. Amennyi pénzt a propagandára költenek, ugyanannyit adjanak a bicskei áldozatoknak is, és ezt a pénzt személyesen Orbán Viktor és Rogán Antal adja át nekik.

Elfogadhatalan, hogy a társadalmi státusztól függ a gyerekek boldogulása. A legszegényebbekre koncentrálna, szorosan együttműködne azokkal a civilekkel és szakemberekkel, akik „naponta vért izzadnak a nyomor szélén”. Szóba hozta a romák helyzetét, akiknek Magyar Péter szerint befogadó környezetre van szüksége. Azt ígérte, hogy integrálni fogják a romák „őserejét”. A csütörtökön meghalt Ferge Zsuzsa szociológusra egy idézettel emlékezett meg. A propaganda azt sulykolja, hogy ő csak hatalmat és pénzt akar, de szerinte ha így lenne, akkor nem lépett volna ki a NER-ből.

Magyar ezután a gyerekekről és a gyerekvédelem rossz működéséről beszélt. „Mi történik, ha egy nevelő ma kikezd a diákjával? Közös megegyezéssel távozik, és egy kerülettel arrébb folytatja tovább” – mondta. Szerinte aki egy zsákfaluban született, az jó eséllyel ott is fog meghalni, mert rosszabb esélyei vannak a kitörésre az oktatással, mint ötven évvel ezelőtt. Ezután újra megígérte, amit korábban, hogy ő valódi szakmai egyeztetést fog kezdeményezni, és ha a kötelezettségvállalás nem sikerül, lemond az oktatási miniszter – mert persze lesz oktatási minisztérium. „Az első napon feloszlatjuk a Kliket, és visszavesszük az iskolákat, hogy a fenntartó ne egy gigászi bürokratikus szörny legyen.”

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Magyar szerint húsz éve már, hogy „megállították Magyarország óráját”, de a változást és a tavaszt nem lehet megállítani, csak időlegesen. De most meg akarja mutatni, hogy mostantól új időszámítás indul.

„Sokan kérdezik, hogy lesz-e még atombomba. Barátaim, az atombomba mi vagyunk, a magyar nép” – folytatta Magyar Péter. Ne tőle várják a változást, ő csak egy szikra, ami elindíthatja a változás motorját. A kommentelés nem elég a változáshoz, fel kell állni hozzá, mint a mai napon. „Vissza kell vennünk a falvainkat és a városainkat. Fel kell szabadítanunk az országot”, de ez csak közösen sikerülhet. Azt mondta, hogy az ő ajánlata egy modern, európai, teljesítményalapú társadalom.

Gyurcsány Ferenc „a pillére és a biztosítéka” Orbán Viktor rendszerének, ő az, akit, Orbán mindig le fog győzni. A magyart a magyar ellenségévé tették, mesterségesen generálják a magyarok megosztottságát. Ennek véget kell vetni, nem árkokat, hanem hidakat kell építeni.

Magyar ezután elismételte, hogy „Legyél a változás! Egyesület” néven működteti új egyesületét. „Amikor eljön az ideje, hamarosan, be fogom jelenteni azt a pártot is, aminek segítségével el fogunk indulni a június 9-i EP-választáson, és veletek közösen olyan eredményt fogunk elérni, ami az első szög lesz a NER koporsójában”, mondta. Várja a jelentkezést az EP-listára, legyen az emberek döntése, ki menjen ki az Európai Parlamentbe.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Megismételte, hogy több százezren vannak a Kossuth téren. Magyar Péter szerint az utóbbi harminc év legnagyobb politikai, jogi és erkölcsi válságába kormányozta Magyarországot a Fidesz, ezért most adják vissza a népnek a választás lehetőségét, hogy a korrupt, levitézlett hatalmi elit vagy „az új, megvesztegethetetlen erő” vezesse-e az országot.

„Mi, magyarok nem leszünk alattvalók a saját hazánkban.”

Magyar arról beszélt ezután, hogy amikor magyar összefog a magyarral, akkor nincs lehetetlen, az ország a saját kezébe veszi a sorsát. A magyar nem alattvaló, hanem igaz és szabad ember, aki nem megúszni akarja az életét a NER feudalizmusában. „Ma még kér a nép, ma még ki lehet szállni a bűnözők közül, ma még át lehet állni a jó oldalra, ma még lehet bocsánatot kérni, de lassan késő lesz” – mondta.

Magyar szerint a nép továbbra is várja a választ ezekre a kérdésekre:

  • Igaz-e, hogy Schadl György Rogán Antal embere volt?
  • Igaz-e, amit Varga Judit állított, hogy Völner Pálnak már a hivatalos meggyanúsítás előtt szóltak, hogy nyomozás zajlik ellene?
  • Igaz-e, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Schadl–Völner-iratokba?
  • Hogyan vizsgálja ki az ügyészség azt, hogy történt-e ilyen eset az ügyészségi nyomozóknál?
  • Hogy mondhatja az ügyészség, hogy valami nem lehetséges, ha meg sem hallgatják az információkkal rendelkező kormánytagokat?
  • Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett minisztereket és utána a miniszterelnököt?
  • Igaz-e az miniszterelnök úr, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget?

A Talpra magyarok közösségében nem számítanak az ideológiák, a nem, a kor vagy a vallás, csak az, hogy valakinek fontos a hazája, és tenni akar a jövőjéért. Magyar Péter szerint 2024 elejére a magyarok elvesztették hitüket a politikusokban és az intézményekben. Felszólította a közmédia vezetőit, hogy hagyják abba a hazudozást, és élő adásban mondhassa el, miként képzelni az új Magyarországot. „Hisz abban valaki, hogy a korábbi Fidesz-tag Polt Péter pártatlan végzi a munkáját?” – tette fel a kérdést. Erre a tömeg azt kezdte skandálni, hogy mondjon le. „Hallod-e, te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?”

Magyar azt mondta: „Ma rajtunk az egész nemzet és a világ szeme is. Nem ismerem a jövőt, nem azért vagyok itt, mi a közös történetünk vége. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogy kezdődik, kik vagyunk mi, magyarok: érző emberek, felnőttek és gyerekek, akik lehetőséggel teli országban akarnak élni.” Magyar szerint „most is győzni fogunk. Lerázzuk magunkról az utóbbi évtizedek hatalmi elitjének béklyóját.”

Ezután feltette a kérdést: „Igazat mondtak nekünk pár éve? Tényleg előre megyünk, nem hátra?” Magyar szerint az elmúlt húsz év azzal telt, hogy a választott vezetők egymás ellen uszították a magyar embereket.

A rettegő hatalom és a propaganda milliárdokat költ közpénzből a lejárató kampányokra, de a magyarokat már nem lehet megtéveszteni. A lejáratás már minket erősít, mondta Magyar. Nem voltak ingyenbuszok, álcivilek, a párt által küldött sms-ek, mégis rengetegen mentek ki a Kossuth térre. Magyar Péter szerint a Kossuth téren összegyűlt tömeg a bizonyíték, hogy ez nem „egy belpesti médiahekk”.

Ők itt:

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Magyar ezután arról beszélt, hogy ő itt volt 2022. március 15-én a Békemeneten, és „közel sem voltak ennyien”. Magyar szerint „a regnáló hatalom és talán az egész hatalmi elit megrettent a magyarok erejétől és összefogásától. Olyat tettünk pár hét alatt, ami példa nélküli a rendszerváltás óta: egy kis garázsból indulva megrengettük a politikai status quót.”

Pár hét alatt az ország legtávolabbi szegletébe is eljutottak, és megmutatták, hogy lehet egy másfajta országot is építeni, mondta Magyar. Szerinte amikor először kiírta, hogy „ne féljetek”, akkor még magát is győzködnie kellett, „ma meg már olyan energia van ebben a közösségben, amivel hegyeket lehet elmozdítani, de boldog hazát építeni bizonyosan sikerülni fog”.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Magyar szerint „ma a magyar nemzet megüzente a korrupt hatalomnak”, hogy elég volt. „A mai nap visszavettük a több évtizede kisajátított nemzeti jelképeinket” – mondta. Február 10-én „tele kétségekkel” lépett be a Partizán stúdiójába, egy héttel később több százan álltak mellette, március 15-én 50 ezren ünnepeltek együtt. „Ma pedig több százezren vagyunk itt személyesen” – jelentette ki.

Végül Magyar Péter lépett színpadra, közben a Final Countdown számot játszották. Magyar azzal kezdte, „eddig úgy szólítottam az embereket, hogy kedves barátaim, de ahogy körbenézek, ez már több, mint egy baráti társaság”. Majd megköszönte, hogy az ország minden településéről és a világ minden részéről eljöttek, köztük idősek, fiatalok, gyerekes családok, baráti társaságok, régi és új ismerősök is.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„2024. április 6. Jól jegyezzétek meg ezt a dátumot! Mostantól sohasem lesz semmi úgy, ahogy eddig volt” – mondta.

Tarr Zoltán református lelkész után Rost Andrea következett a színpadon, a Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes a You'll Never Walk Alone című dalt énekelte el. A dal a Liverpool focicsapatának meccseiről is ismerős lehet, nem véletlenül utalt a műsorvezető Szoboszlai Dominikra.

Tarr Zoltán református lelkész, volt zsinati tanácsos is felszólalt, aki egyébként az alapítója Magyar Péter szombaton bejelentett egyesületének. Tarr előbb a húsvétról, tojásokról és sonkáról beszélt. Majd azt mondta, felszabadultsággal és félelem nélkül ment ki a tüntetésre, és örül, hogy „ennyi szabad embert lát”. Tarr ezután Gulyás Gergelytől idézett, miszerint egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom. Tarr szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszternek igaza van, beteg a társadalom, és ebben kiemelt felelősségük van az egyházaknak.

Tarr végül a kegyelmi ügyről és Balog Zoltán református püspökről beszélt. A lelkész szerint elfogadhatatlan, amit Balog tett, és az is, ahogy az ügy kirobbanása óta viselkedik – erre a tömeg azt kezdte el skandálni, hogy „mondjon le”. „Mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet” – ígérte Tarr.

Nagy Ervin azt kérte tömegtől, hogy énekeljék el vele Presser Gábortól a Neked írom a dalt című szerzeményt. Korábban a színész külföldön élő magyarok leveleiből olvasott fel. „Szabadok vagytok, magyarok!” – kiabálta, miután véget ért a dal.

Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János is felszólalt. Nagy 2019-ben az összellenzék és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával nyert, most már inkább az ellenzéknek szólt be, a szigetszentmiklósi képviselőktől kezdve egészen Gyurcsány Ferencig.

Előtte egyébként egy „külföldi magyar” szólalt fel – legalábbis ennyi titulust írtak a neve alá.

A 78 éves énekes-dalszerző is kinézett Magyar Péter tüntetésére. Bródy János korábban Orbán Viktornak is üzent egy dalban.

Fotó: Egyed Anna / Telex
Fotó: Egyed Anna / Telex

Nagy Ervin színész a külföldön élő magyarok leveleiből olvasott fel. „Mégsem vittem semmire, mert nem volt cimbim” – írta egy tíz éve Ausztriában élő kétgyermekes nő. Arról is írt, hogy Ausztriában megbecsülik, meg tud élni a fizetéséből, ami Magyarországon elképzelhetetlen lenne. Egy Angliában élő nő úgy fogalmazott: Magyar Pétert méltónak tartja egy modern Magyarország felépítésére.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„Elkezdődött Magyar Péter tüntetése Budapesten. A baloldali rendezvény pontosan úgy néz ki, mint az elmúlt 14 év összes, nevetségességbe fulladt tüntikézése” – írja a Kossuth téri tüntetésről beszámoló cikkében az Origo. Ebben csak „a baloldal új Márki-Zay Péterének” nevezik Magyar Pétert. Az Origo szerint Magyar Péter és a barátnője rossz utcán mentek be a Kossuth tér felé, amiért valakit lehülyézett Magyar, ami az élő közvetítésben hallatszódott. Egy másik cikkben a megafonos Bohár Dánielt idézik, aki „béna lagzihoz” hasonlította a tüntetést.

Fotó: Magyar Péter / Youtube, Huszti István /Telex, Bődey János / Telex Fotó: Magyar Péter / Youtube, Huszti István /Telex, Bődey János / Telex
Fotó: Magyar Péter / Youtube, Huszti István /Telex, Bődey János / Telex
Fotó: Magyar Péter / Youtube, Huszti István /Telex, Bődey János / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!