Orbán sajtófőnöke Magyar Péter állításairól: Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozása

2024. február 12. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.”

Ez válaszolta a Telexnek Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke, amikor arról kérdeztük, mi a miniszterelnök álláspontja Magyar Péter állításaival kapcsolatban. A miniszterelnök sajtófőnöke máskor is szinte szóról szóra ugyanezt válaszolta, amikor a kormány számára kínos ügyről kérdezte a sajtó. Ugyanez volt a válasz, amikor Simicska Lajos egy 2017-es interjúban hazaárulónak nevezte Orbánt, és a Momentum tavaly április kordonbontására is hasonlóan reagált.

Simicska nyilatkozatáról ezt írta Havasi:

„A miniszterelnök az ország és a magyar emberek számára fontos kérdésekkel foglalkozik. Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett nyilatkozatait, aki 2015 februárjában és azóta többször is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal beszélt Magyarország miniszterelnökéről, nem kívánjuk kommentálni.”

A Momentum akciójáról pedig ezt:

„A Momentum mai cselekedete nem más, mint reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciója, akik így akarják magukra felhívni a figyelmet, hiszen népszerűségük folyamatosan csökkent az elmúlt egy évben.”

Varga Judit exférje nem sokkal Novák Katalin lemondása után jelentette egy Facebook-posztban, hogy lemond minden állami cégben betöltött megbízatásáról, kicsekkolt a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, eközben keményen beolvasott Rogán Antalnak is. A Partizánnak adott interjúban és hétfői posztjában újabb erős állításokkal állt elő.

Magyar Péter elmondása szerint amikor 2020 környékén nem volt hajlandó bevállalni azt, amit a Varga Judittal való különválásakor kértek tőle a Karmelitában, ráküldték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt az akkori munkahelyén, a Diákhitel Központ Zrt.-nél, a hivatal emberei vizsgálódni kezdtek és számítógépeket foglaltak le. „Felhívtam a hivatal vezetőjét, hogy ez mi. Tudta, hogy válófélben vagyunk, mondta, hogy ez egy figyelmeztetés, de ne csinálják semmit, mert nem lesz baj” – mondta Magyar Péter.

Az interjúban Tiborcz István vagyonosodását is szóvá tette, úgy fogalmaztott: nem tartja normálisnak, hogy „az ország fele néhány család kezében van”. Rogán szerepéről azt állította, hogy „az utolsó minisztériumi közleményt” is Rogán stábja hagyja jóvá. Hétfői posztjában arról írt, hogy Varga Judit kezdeményezte a korrupcióval vádolt Völner Pál leváltását a Schadl-ügy előtt, de a miniszterelnök nem engedte.

Novák Katalin szombaton délután jelentette be lemondását, miután tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből. Orbán Viktor Novák lemondása óta nem szólalt meg az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!