Varga Judit volt férje: Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba

2024. február 10. – 19:11

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Novák Katalin államfő lemondása után Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozik a közéletből, meglepő Facebook-posztot tett ki Varga Judit volt férje, Magyar Péter.

Magyar a posztban azt írja, hogy benyújtotta lemondását mindkét állami társaságban betöltött pozíciójáról, és lemond a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról. A lemondás mögött azonban nem szakmai okok állnak.

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – írja a posztban Magyar Péter.

A posztot innentől szó szerint, teljes terjedelmében idézzük.

„Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: »Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.«”

Magyar Péter a posztot ezzel zárja: „Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.”

Magyar Péter Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, korábban dolgozott jogászként, diplomataként, jelen volt több állami cég vezetésében. 2018-ban lett a Diákhitel Központ vezetője, pozíciójából saját kezdeményezésre, közös megegyezéssel távozott 2022 februárjában.

2022 augusztusában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja lett. Tavaly előtt Lázár János építési és közlekedési miniszter érkezésével a cég vezetőségét nem váltották le, de új menedzsment érkezett, ennek volt a része Magyar Péter is.

Tavaly márciusban Varga Judit és Magyar Péter bejelentették válásukat. A válófélben lévő Magyar eközben újabb állami cégben szerzett pozíciót: tavaly ő is bekerült a Volánbusz Lázár János által felfrissített igazgatóságába.

Varga Judit és Magyar Péter még házaspárként 2013-ban telket vett Balatonhenyén, majd a területen álló régi parasztházat csoktámogatást is felhasználva családi házzá építették át. Menet közben azonban mindketten munkát kaptak Budapesten, a csok viszont csak lakóingatlanra vehető igénybe. Ezért a csoktámogatást folyósító banktól azt kérték, hogy öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Vállalták, hogy ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek majd a faluba, akkor a kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást. Ez végül tavaly májusban meg is történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!