Varga Judit kamatostul visszafizeti a 10 milliós csokot, ha kell

2021. január 27. – 18:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a balatoni házába, visszafizeti a tízmilliós csoktámogatást az igazságügyi miniszter – közölte szerdán az RTL Híradóval az Igazságügy Minisztérium (IM) sajtóosztálya.

Több cikket is írtunk az elmúlt napokban Varga Judit és Magyar Péter ingatlanjairól, az egyikben azt is megemlítettük, hogy a házaspár a balatonhenyei házára a maximális, 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezményt is felvette az UniCredit Bankon keresztül, 2017-ben. Arról, hogyan vehetett fel Varga Judit igazságügyi miniszter tízmilliós csoktámogatást a balatoni nyaralójára, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Az otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos kérdéseit a Telex január 26-án elküldte az Igazságügyi Minisztériumnak, erre nem érkezett válasz. A minisztérium ugyanakkor az RTL-lel azt közölte: Varga Judit és férje, Magyar Péter még amikor Brüsszelben dolgoztak, úgy tervezték, hogy megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt életvitelszerűen a 150 fős aprócska faluba, Balatonhenyére költöznek.

Menet közben aztán mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a csoktámogatást folyósító banktól kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük.

Ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor Varga Juditék kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást az IM szerint.

Vargáék balatonhenyei háza – Fotó: Huszti István / Telex
Vargáék balatonhenyei háza – Fotó: Huszti István / Telex

A csokkal a fideszes politikus családja a Káli-medencében egy egykori parasztház romjain hagyományőrző házat építtetett, a tetőre napelemeket helyeztek, az udvarba pedig medencét is csináltattak. Varga Judit vagyonnyilatkozatából tudjuk, hogy a ház alapterülete 195 négyzetméter. A kerítése a környéken jellegzetes terméskőből épült, a falra biztonsági kamerákat szereltek. Az igazságügyi miniszter a közösségi médiában rendszeresen posztolt innen képet, egy magazinnak pedig tavaly azt nyilatkozta:

„Nagyon szeretem például leszedni az asztalt egy baráti vacsora után, hogy a férfiak tudjanak beszélgetni, szeretek elmosogatni, én tisztítom a foltokat, és szeretek csinosan felöltözni. (…) Az egyik leghangulatosabb dolog, ha a balatoni házunk konyhájában elkészíthetem a nyáresti vacsorát.”

A fideszes politikus és férje nemrég 200 millió forintos ingatlant vásárolt Budapesten, erre 192 milliós hitelt vettek fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!