Varga Judit válófélben lévő férje is bekerült a Volánbusz igazgatóságába

2023. április 4. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy változások zajlottak a Volánbusz igazgatóságában és felügyelőbizottságában azután, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter nemrég azt mondta: politikasemleges, jól működő állami vállalatot kíván működtetni, írja a 24.hu. Előbbinek elnöke lett ugyanis Mészáros Lőrinc bizalmasa, a TV2 Csoportban tulajdonrésszel bíró Vida József, akiről a lap azt írja, hogy hiába keresték, múltjában nem találtak arra utaló jeleket, hogy közlekedési feladatokkal foglalkozott volna.

Nem mondható el ez azonban Németh Lászlónéról, aki a felügyelőbizottság elnöke lett. Németh Lászlóné ugyanis a második Orbán-kormány fejlesztési minisztereként szoros kapcsolatban állt a közlekedési ágazattal.

Új igazgatósági tag a cégnél Eppel János, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. korábbi ügyvezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, és mellette felügyelőbizottsági tag az Eximbanknál. Szintén friss igazgatósági tag még Dancsó József (2022 nyárig az Eximbanknál dolgozott) és Magyar Péter, Varga Judit válófélben lévő férje is. Magyar a 24.hu-nak megerősítette a kinevezését.

A feladatra szerinte alkalmassá teszi, hogy „mintegy nyolc évig foglalkoztam közlekedési szakpolitikával a magyar kormány uniós nagykövetségén (Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete). Először 2011-től a magyar uniós elnökség alatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési szakdiplomatájaként, majd a Külügyminisztérium és végül a Miniszterelnökség diplomatájaként tartozott hozzám többek között az uniós és ezáltal a hazai közlekedési szakpolitikai jogalkotás követése, illetve a kapcsolódó magyar kormányzati álláspont képviselete. Ezenkívül, mintegy nyolc hónapja a Magyar Közút Zrt. igazgatóságának a tagja vagyok.”

Új tagként érkezett a felügyelőbizottságba Vereczkey Zoltán, aki 12 évvel ezelőtt már részt vett a cég igazgatótanácsának munkájában. Vereczkey most a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke. Szarvas Ferenc szintén új tagként érkezett ide, de korábban – 2010 és 2012 között – már vezette a MÁV-ot. Szarvas jelenleg egyebek mellett az MVM Zrt. igazgatóságában dolgozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!