Válik Varga Judit igazságügyi miniszter

2023. március 7. – 20:47

Válik Varga Judit igazságügyi miniszter
Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékező misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én – Fotó: Veres Nándor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Elválik egymástól Varga Judit igazságügyi miniszter és férje. A hírt először Magyar Péter, majd Varga Judit is megerősítette.

Magyar Péter kedden este ezt írta ki a Facebook-oldalára:

„Kedves Mind! Majd 18 évvel a megismerkedésünk után az utóbbi két hónapban egyértelművé vált, hogy a közös utunk Judittal véget ért. A jövőben minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy ugyan külön, de mégis közösen minden szeretetet megadjunk a három csodálatos fiúnknak. Én a nekünk jutó közös évekből csak az olyan boldog pillanatokra fogok emlékezni, mint ami erről a képről is eszembe jut.”

A Facebook-poszt cikkünk megjelenése után nem sokkal elérhetetlenné vált, de lementett képen itt látható.

Körülbelül egy óra múlva aztán az Igazságügyi Minisztérium kiadott egy közleményt, amelyben Varga Judit is megerősítette a hírt.

„Szeretném megerősíteni, amit a férjem nyilvánosságra hozott. Valóban válófélben vagyunk. Ahogy eddig is, ebben a nehéz időszakban is három közös gyermekünk biztonsága és nyugalma a legfontosabb számunkra. Ezért tisztelettel arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy legyenek tekintettel fiainkra, képmásukat ne hozzák nyilvánosságra, valamint tartózkodjanak pletykák, találgatások közlésétől. Külön, de minden szeretetet meg fogunk adni a három csodálatos fiunknak. Egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal, megértésüket köszönjük.”

Varga Judit és Magyar Péter 14 éve házasok, esetleges válásukról már 2021-ben is terjedtek hírek. Feltehetően ezeket cáfolandó a közösségi médiában kifejezetten aktívnak mutatkozó miniszter akkor elkezdett újra közös képeket posztolni férjével és családjával.

Varga akkor egy Facebook-posztban mindössze annyit írt, hogy „a családunk ellen indított összehangolt sajtótámadás után semmilyen, a magánéletünket érintő kérdésre nem kívánunk reagálni.”

Magyar Péter korábban a Diákhitel Központ vezérigazgatója volt. 2022 februárjában saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozott posztjáról.

Korábban Varga Judit 2020-as vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy a házaspár 200 millió forintért vásárolt öt ingatlant a XII. kerületben. A vételárból 8 millió forint foglalót fizetett ki önerőből a házaspár, a fennmaradó 192 millió forintot bankhitelből fedezték. Rá pár napra pedig a Telex írta meg, hogy a balatonhenyei házukra a maximális, 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezményt is igénybe vették.

Csokot azonban nem lehet nyaralóra felvenni, ahhoz ott is kell lakni életvitelszerűen. Az Igazságügyi Minisztérium (IM) sajtóosztálya az RTL Klubnak akkor azt írta, Vargáék eredetileg úgy tervezték, hogy brüsszeli megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt a 150 fős aprócska faluba, Balatonhenyére költöznek. Menet közben aztán mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a csoktámogatást folyósító banktól azt kérték, öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Varga később közölte: ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a balatoni házába, visszafizeti a tízmilliós csoktámogatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!