200 millióért vett lakásokat Varga Judit és a férje a XII. kerületben

2021. január 26. – 07:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

200 millió forintért vásárolt öt ingatlant a XII. kerület Kútvölgy városrészében Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, értesült a Blikk. Az ingatlanvásárlás tényét az Igazságügyi Minisztérium is megerősítette a lapnak, azt írták nekik, hogy „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást vettek, a későbbi egybenyitás szándékával.” Az öt lakás együtt 270 négyzetmétert tesz ki.

A Blikk szerint Varga Judit és férje a nagyjából 200 milliós vételárból 8 millió forint foglalót fizetett ki önerőből, a fennmaradó 192 millió forintot bankhitelből fedezték. Ennek nagy részét azóta már törlesztették is, méghozzá Varga Judit férje belvárosi ingatlanának eladásából, illetve a megtakarításuk felhasználásával.

A vásárlások még 2019 decemberében történtek, Varga 2020. januári vagyonnyilatkozatában viszont még nem szerepeltek. A minisztérium szerint azért, mert „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”, ami után a jogszabályok szerint, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot.

A tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint Varga Judit akkor nagyjából 5 millió forintnyi és további 12 ezer eurónyi (4,3 millió forint) megtakarítással rendelkezett. Emellé jelentős családi bevételt könyvelhetnek el – Varga miniszteri fizetése közel kétmillió forint havonta, emellé pedig havi 300 ezer forintot kap a Miskolci Egyetem oktatójaként. Férje, Magyar Péter az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója – havi fizetése 3,5 millió forint, amin felül havi 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként. A tavalyi vagyonnyilatkozat alapján férje V. kerületi ingatlanának kiadásából évi 7,4 millió forint további bevételre tettek szert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!