Orbán Viktor 24 órája nem reagál Novák Katalin lemondására

2024. február 11. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Pontosan 24 órával ezelőtt, szombaton 17:30-kor jelentette be Novák Katalin, hogy lemond a köztársasági elnöki posztról – írtunk cikkünk megjelenésekor. Orbán Viktor az elmúlt 24 órában nem szólalt meg, Facebook-, Instagram- és TikTok-oldalán csütörtökön posztolt legutóbb.

Az elmúlt napokban többször is kerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Orbán mikor beszélt utoljára Novák Katalinnal, és szóba került-e köztük a köztársasági elnök lemondása. Szombat este és vasárnap arra is rákérdeztünk, hogy miként fogadta a miniszterelnök Novák lemondását és Varga Judit fideszes országgyűlési képviselő, EP-listavezető visszavonulását. Egyik kérdésünkre sem érkezett válasz.

Orbán legutóbb csütörtökön jelent meg a nyilvánosságban, amikor bejelentette, hogy a nagy vitákat kiváltó kegyelmi ügy miatt alkotmánymódosítást kezdeményez.

„Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem. Ez a személyes meggyőződésem”

– fogalmazott a Facebook-oldalán megosztott videóban. Arról beszélt, hogy ebben az ügyben nincs helye a jogászkodásnak, hanem egyértelmű helyzetet kell teremteni egy tiszta, egyértelmű döntéssel. Olyan alkotmánymódosítást javasolt, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson. „Ideje rendezni ezt a kérdést!”

A kormánypártokból eddig egyedül Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagált a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter szombati bejelentésére. „Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntést hozott, amit tiszteletben tartunk” – írta Facebook-oldalán Kocsis. Szerinte a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondása

„annak bizonyítéka, hogy a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs”.

Vasárnap reggel aztán ugyanezt elismételte a Kossuth rádióban is. „A mi oldalunkon nem ez az első eset, amikor hiba történik, és az érintett azonnal lemond, és ez így is marad. Az ellenfeleinknek azt kell világossá tennünk, hogy amit az államfő és Varga Judit csinált, az a minimumelvárás feléjük is, és azt hiszem, hogy ez az a pillanat, hogy erről jó sokat beszéljünk.”

Orbán Viktor legkésőbb jövő szombaton biztosan megszólal, február 17-én lesz a miniszterelnök évértékelője a Várkert Bazárban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!