Igazságügyi Minisztérium: A Ryanairnek be kell fizetnie a 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot

2023. április 5. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Ryanairnek be kell fizetnie a 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot – írja az Igazságügyi Minisztérium szerdai közleménye.

A Fővárosi Törvényszék után a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította a Ryanair azonnali jogvédelem iránti kérelmét, így a fogyasztók megtévesztése miatt kiszabott 300 millió forintos bírságot az ír fapados légitársaságnak meg kell fizetnie.

A minisztérium hozzáteszi, hogy a fővárosi kormányhivatal 2022. június 10-én fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair ellen, mert a légitársaság az utasokra hárította át az extraprofit-különadót.

„Az Igazságügyi Minisztérium szakmai irányítása alatt működő fogyasztóvédelmi hatóság eljárása megállapította, hogy a légitársaság jogsértést követett el, mert tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, ezért 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a kormányhivatal a Ryanair-DAC légitársaságra” – áll a közleményben.

Ryanair vs. magyar kormány

A Ryanair és a magyar kormány 2022 júniusában került konfliktusba az extraprofitadó miatt, majd nagy visszhangot kiváltó nyílt üzengetésbe kezdtek a felek, amit végül egy 300 millió forintos fogyasztóvédelmi büntetés tetézett.

Íme a vita főbb állomásai:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!