Gulyás Gergely: A Ryanair-vezér túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott

2022. június 27. – 13:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőttkorban is nyoma marad”

– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hirado.hu-nak adott interjújában arról, hogy a Ryanair a légi közlekedésre kivetett extraprofitadót azonnal áthárította az utasokra. Gulyás ezzel valószínűleg arra akart reagálni, hogy a légitársaságot vezető Michael O'Leary korábban azt mondta: Gulyás és Nagy Márton olyanok, mint Dumb és Dumber.

Gulyás szerint a légitársaságoknak nem érdemes kiskapukat keresni az extraprofitadó alól, a Ryanair ellen indított fogyasztóvédelmi eljárás pedig folyamatban van. A kormány és a Ryanair közötti csörtéről ezekben a cikkekben írtunk bővebben.

A miniszter az interjúban az Oroszország elleni uniós szankciókról is beszélt, szerinte korábban konszenzus volt abban, hogy az energiahordozók behozatalát nem fogják korlátozni, ezt azonban fokozatosan elvetették. Szerinte bár a kormány mindent megtett, hogy Magyarország minél több irányból be tudjon hozni gázt, ez még mindig nem volt elég ahhoz, hogy le tudjunk válni az orosz importról.

A beszélgetésben Gulyás azt is elmondja, mennyire fontos szerinte a sajtószabadság. A sajtóval állítása alapján pedig nem Magyarországon, hanem Németországban van gond, ugyanis:

„az a német barátaink problémája, hogy náluk a sajtó szabadsága nem jár együtt a média sokszínűségével. A német politikusok gyakran panaszkodnak arra, hogy a sajtó nem tudósít a politikáról, hanem alakítani akarja a politikát. Ez egy német demokráciaprobléma.”

Hogy hasonló problémák előfordulhatnak-e esetleg Magyarországon is, azt a Hirado.hu nem kérdezte meg. Az interjúban Gulyás ezenkívül elmondta, hogy:

  • sokat fut Budapest belvárosában, minden héten legalább 36 kilométert lenyom;
  • szereti a verseket és az emlékiratokat, Arany János az egyik kedvence;
  • fehérborból a somlóit, vörösből pedig a szekszárdit preferálja.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!