A Hír TV szerint Deutsch hímtagnak nevezte a Ryanair-vezért

2022. június 23. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Különös anyagban számolt be a kormánypárti Hír TV arról, hogy mi a véleménye Deutsch Tamás Fidesz-alapítónak a magyar kormánnyal egyre inkább elmérgesedő viszonyban lévő Ryanairről. A tévé honlapjára kikerült egyperces hírvideó címe szerint Deutsch hímtagnak nevezte a légitársaság vezérigazgatóját, Michael O'Learyt. A kifejezést azonban csak a videóinterjú-részletet felkonferáló műsorvezető szerint használta Deutsch az ír üzletemberre, az adásba került részletben ugyanis ez nem hangzik el a fideszes politikus szájából.

Deutsch egyébként élesen bírálja a légitársaság szerdai lépését, hogy levelet küldtek az utasoknak, melyben arra biztatják őket: írjanak panaszlevelet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek az „idióta extraprofitadó” miatt. Deutsch szerint a Ryanair megsértette az adatvédelmi jogszabályokat, amikor utazási információk helyett „közéleti kérdésekkel” bombázza az adatokat szolgáltató utasokat.

Deutsch gondolatai abból a szempontból érdekesek, hogy a kormány többször is saját politikai üzeneteivel megpakolt levelet küldött azoknak, akik korábban a vakcinaregisztrációs oldalon azért adták meg emailcímüket, hogy járványügyben kapjanak információkat.

A légitársaság és a kormány között adok-kapokban O'Leary csütörtök reggel szintén nem válogatta meg szavait: a miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergelyt és Nagy Mártont Dumb és Dumberhez, egy Jim Carry-film két meglehetősen buta szereplőjéhez hasonlította.

A Magyarországon is vezető légitársaság és a kormány vitája azután indult el, hogy Orbán Viktor május 26-án extraprofitadó kivetését jelentette be, amely a légitársaságokra is vonatkozik. Eszerint európai úti célok esetében jegyenként 3900, a kontinensen túli célpontokra 9750 forintot szabott ki a kormány. Az új adóterhet a Ryanair áthárította a vevőkre, amit a kormány szerint a cég nem tehetett volna meg. (Arról, hogy ez az álláspont védhető-e, vagy sem, itt olvashat bővebben.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!