A Ryanair arra biztatja utasait, hogy írjanak panaszlevelet az „idióta extraprofitadó” miatt

2022. június 22. – 22:18

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb epizódjához érkezett a háború a Ryanair vezetése és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter között, írja az RTL. A légitársaság levelet küldött az utasainak, amelyben arra biztatják a címzetteket, hogy írjanak panaszlevelet Nagynak az „idióta extraprofitadó” miatt. Korábban a Ryanair azt is jelezte az utasainak, hogy a rájuk kivetett adót áthárítják az utasokra.

A Ryanair annyira komolyan gondolja a tömeges panaszáradatot, hogy a levelük végére kattintva még egy sablonüzenet is előjön, amit a kommunikacio@mk.gov.hu kormányzati emailcímre küld el a rendszer, vagyis a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Az előre megírt, angol nyelvű levélben többek között olyan állítások szerepelnek, hogy a küldő tiltakozik Nagy kapzsisága és butasága miatt, követeli az adónem eltörlését, ami rossz fényt vet Magyarország megítélésére, illetve hogy a miniszter hamisan állította azt, hogy más uniós országok is kivetettek többlet-nyereségadót légitársaságokra.

A kormány által kivetett, a légitársaságokat is érintő extraprofitadó miatt hosszú ideje áll a bál a kormány és a Ryanair között. Mindkét fél a másiktól vár el bocsánatkérést, és amíg a légitársaság konzekvensen idiotizmusként hivatkozik az egészre és Nagy Mártonra, a másik oldalon a kormánymédia is bevetette magát, hogy valótlanságokat állítson a cégről. A szájkaraténak valószínűleg még bőven nincs vége, hiszen a Ryanair ellen soron kívül rendeltek el fogyasztóvédelmi vizsgálatot, ami akár egész nyáron is eltarthat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől