Bocsánatkérés követelésével folytatódik a Ryanair és Nagy Márton héja-násza

2022. június 18. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Méltánytalan és kisstílű az a gyakorlat, amelyet Európa legprofitéhesebb légitársasága, a Ryanair megenged magának. Mindenki figyelmét szeretném felhívni arra, hogy bárki bármilyen stílust is enged meg magának, a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. […] Ha valakinek bocsánatot kell kérnie, az a Ryanair. Bocsánatkérés illeti meg a magyar családokat, akikre olyan adót akar áthárítani a légitársaság, amelyet Európa más országaiban gond nélkül megfizet. Ez tiszteletlenség a magyar emberekkel szemben!” – írja szombati közleményében Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter.

A dolog előzményét valószínűleg senkinek sem kell már különösebben bemutatni, de azért nagy vonalakban arról van szó, hogy:

  1. A kormány egy sor cégre visszamenőlegesen adót vetett ki a gazdasági és a háborús helyzetre hivatkozva. Többek között a légitársaságokra is.
  2. A Ryanair a visszamenőlegesen kivetett adót visszamenőlegesen is ráterhelte az utasaira, holott ez a magyar elképzelés szerint elképzelhetetlen húzás.
  3. A kormány fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított, mert nem egyértelmű, hogy a Ryanair egyébként a saját szerződési feltételei értelmében gond nélkül az utasokra háríthatja-e a különadót.
  4. Ezután a Ryanair vezére ostoba idiótának nevezte Nagy Márton magyar gazdaságfejlesztési minisztert.
  5. Nagy Márton válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Ryanair jobban tenné, ha az utaspanaszokat vizsgálná olyan vehemenciával, mint ahogy a profitját védi.
  6. A Magyar Nemzet szerint a magyar utasok 60 százaléka felháborodásában lemondta a Ryanairnél vett jegyét, a cég szerint az utasok mindössze három százaléka mondta vissza a jegyét.

Nagy Márton egyébként azzal zárta a közleményét, hogy a maga részéről lezártnak tekinti ezt a vitát. „Persze értjük, hogy mi a Ryanair provokációjának valódi célja, hiszen a negatív reklám is reklám. A Kormány azonban az üzengetést ezzel lezártnak tekinti, útszéli, kocsmai handabandázásban nem vesz részt” – írta a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!