Keményen kiosztotta a kormányzati szerveket az Adatvédelmi Hatóság

2023. január 28. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva


„Az Adatvédelem Napja egy nemzetközi ünnepnap, melyet minden évben január 28-án ünneplünk és elsődleges célja a figyelem felkeltése és a kialakult jó gyakorlatok népszerűsítése az adatvédelem területén” – kezdi álmosító mondandóját mézesmázos szavakkal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

Kicsit még szöszmötölve tereli el a figyelmet sikeres koordinációról, egységes fellépésről, GDPR-ról írva, hogy a gyanútlan minisztériumi dolgozó mit sem sejtve indítsa el a NAIH videóját, hogy aztán ilyen gyomrosként ható mondatokat halljon benne:

Foglalkoztatnak a közügyek? A vélemény és sajtószabadság? Ehhez adatok kellenek! Méghozzá gyorsan, pontosan, hiteles forrásból. Ez az információszabadság!

Szegény dolgozónak még felsikoltania sincs ideje, hogy „Ember, most jövök ki a pdf fénymásolatának szkenneléséből!” – máris jön a következű rúgás:

Amikor szabadon hozzáférhetünk a mindannyiunkat érintő közügyek, a környezet és a közszolgáltatások adataihoz, tájékozottan vehetünk részt a közéleti, közösségi vitákban!

A NAIH kihasználja a még fekete filcével is védekezni képtelen hatósági dolgozó védtelen helyzetét, hogy ezzel végső, gyilkos mondattal hatoljon be a folyamatos titkosításban eltompult agyába:

Kérdeznünk kell, élni az adatigénylés lehetőségével!

MEGAKOMBÓ, KO!

„Boldog Adatvédelem Napját kíván a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság” – zárul a közlemény, de valószínűleg mindenki látja maga előtt a füstölgő pisztolycsőbe fújó Tarantino-figurát, és hallja magában a kárörvendő mondatot:

Boldog Adatvédelem Napját, MTHRFCKR!

Íme néhány, a témához lazán kapcsolódó cikkünk:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!