300 ezer videót törölt a TikTok, mert félrevezető dolgokat állítottak az amerikai választásokról

2021. február 24. – 17:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2020 második felében 347 225 videót törölt a TikTok az USA-ban, mert téves információkat népszerűsítettek az elnökválasztásról – írja a TikTok átláthatósági jelentése alapján a Verge. A videómegosztó tavaly nyáron a Trump-kormány célkeresztjébe került, így különösen látványosan tenni akartak az ellen, hogy a TikTokra foghassa valaki a választás manipulálását.

Sokan tartottak attól, hogy a TikTok személyes adatokat szivárogtat a kínai kormánynak, amit a cég tagadott. Az USA-ban maradáshoz el kellett adniuk magukat egy amerikai cégnek, és végül az Oracle lett a befutó (bár így se kerülnek ki teljesen a kínai fennhatóság alól, és az Oracle-lel sem írtak még alá semmit.

A választás körüli szabályokat megszegő videókon kívül még 441 ezer videót szedtek le az ajánlott tartalmak közül. Ezek ellen is azért léptek fel, mert téves információkat terjesztettek.

1,75 millió olyan fiókot is felfüggesztettek, amiket csak arra használtak a tulajdonosaik, hogy automatikusan továbbosszanak tartalmakat. Ezeken kívül az év második felében 6,14 millió fiókot függesztettek fel a közösségi irányelvek megszegéséért, töröltek 9 és fél millió spamfiókot, és leszedtek 5,2 millió spamvideót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!