Janecskó Kata

RSS

Felvetette a plázák és iskolák bezárását a járványügyi osztályvezető

Galgóczi Ágnes szerint érdemes lenne megfontolni egy kéthetes, ideiglenes zárást.

11 év után meglett a máriapócsi gyilkos a rendőrök szerint

A nyomozást egyszer már abbahagyták, de tavaly újra elővették az ügyet. A férfi, akit most meggyanúsítottak a 75 éves áldozat meggyilkolásával, épp börtönben ül más bűncselekmények miatt.

Kalapácsot ragadott a polgármester ellen egy földtulajdonos

Elmérgesedett a helyzet, amikor egy önkormányzati utat próbáltak kimérni Tolnanémediben.

Épségben megkerültek Lady Gaga elrabolt kutyái

Egy nő bevitte a két francia bulldogot a rendőrségre.

Valaki megúszott egy kettős gyilkosságot Mendén

2015 őszén rablógyilkosság áldozata lett egy idős házaspár a Pest megyei községben. Hamar lett gyanúsított, de őt a bíróság végül felmentette. Az utolsó megjelent hírek még arról szóltak, hogy az ügyészség ezt nem hagyja annyiban, de változott a helyzet, a felmentés jogerős lett. És most kiderült: nem is nyomoznak azután, hogy ha nem ő, akkor ki ölte meg az áldozatokat.

„Nézd, de szép vagy ezen a képen!”

Mit jelent számukra a testük? És mit a szépség? A festő, művészetterapeuta Nemes Anna éveket töltött női testépítőkkel. Képkockákat mutatunk Szép szörny című dokumentumfilmjéből.

Kihallgattak egy kocsmai dicsekvést az ausztrál szépségkirálynő meggyilkolásáról

Ausztráliában 47 év után újra nekifutottak, hogy megpróbáljanak lezárni egy megoldatlan bűnügyet. A 17 éves Bronwynne Richardsont a nyílt utcáról rabolták el 1973-ban. Ha ki is derül a gyilkos kiléte, az illető valószínűleg már halott.

Tizenhárom év után esélyt kap a sorozatgyilkosként elítélt skót ápoló

Egy kórházi ápolót 2008-ban életfogytiglanra ítéltek idős női betegek megöléséért, de kétséges, hogy egyáltalán gyilkosságok történtek-e. A fejlődő tudománnyal együtt a kételyek is megerősödtek, újra bíróság elé kerül az ügy.

Prisztás-gyilkosság: Nem hitt Roháčnak a bíróság, elvetették a beismerő vallomását, H. Istvánra újra fegyház vár

A Fővárosi Ítélőtábla keddi döntése értelmében nem vált jogerőssé annak a H. Istvánnak a felmentése az 1996-os gyilkossági ügyben, aki a bérgyilkos Jozef Roháč feltámadt lelkiismeretének, vagy legalábbis az ő vallomásának köszönhette, hogy egy éve kiengedték a fegyházból. A felbujtóként elítélt Portik fegyházban marad, és H.-ra is újra szabadságvesztés vár.

Kaiser Ede: Nem változtatok nevet, változtasson a világ!

Fel-felismerik, vannak, akik tartanak tőle, mégis úgy érzi, hamar visszarázódott a kinti életbe a móri mészárlásért ártatlanul életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede. 18 év rabság után nyolc hónapja él szabadon, az építőiparban dolgozik, de azt mondja, ebben a szférában több aljasságot tapasztalt, mint a rács mögött.

Megerőszakolták, rabszolgaként bántak vele, megszökött, most a többi túlélőért dolgozik

Nagy Tímea 21 évesen került emberkereskedők kezére, mostanra a túlélők ismert szószólója lett Kanadában. A bűnözők módszereiről, az áldozatok önhibáztatásáról, a szökéséről, a szembenézésről és az emberkereskedelem elleni harc lehetőségeiről beszélt a Telexnek. Ez az első interjú, amit magyarul, magyar lapnak ad.

Megérkezett Magyarországra 40 ezer ampullányi Szputnyik V vakcina

Türelmet kérnek azoktól az idősektől, akiket mégsem hívnak még oltani ezen a héten.

Szijjártó számlája ötmillióval megcsappant, Gyurcsány hitelei jócskán megnőttek

Éjfélkor közzétették az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait. Kövér László életbiztosításai eltűntek, de Gulyás Gergely is alig halad előre. Kocsis Máté megduplázta a vagyonát, Kósa Lajos új robogót, Nagy István pedig agyaggödröt vett.

Kezd látszani az új irány halálbüntetésügyben Amerikában

Donald Trump elnöksége alatt rekordszámú szövetségi kivégzést hajtottak végre.

Nyitva a fordulat lehetősége a Balla Irma-ügyben

A Nemzeti Nyomozó Iroda most is nyomoz egy eddig nem ismert bizonyíték miatt.

Tragédiák jártak a börtönökben elszabaduló koronavírus nyomában

Tartva attól, hogy mindenkit veszélybe sodró járványgócokká alakulnak a börtönök, tavasz óta világszerte számos országban próbálkoztak rabok kiengedésével. Jogvédők szerint túl lassan, túl kevesen szabadultak, a vírus tarolt. Néhány nagy nyilvánosságot kapó esetben pedig olyanok kerültek ki, akiket hiba volt szabaddá tenni.

Miféle férfiak füttyögnek vadidegen nőkre az utcán?

És mi történik, ha a leszólított nő történetesen fotós, aki előkapja a gépét? A philadelphiai Hannah Price pontosan ezt tette.

Jill Bident aligha érik majd meglepetések a Fehér Házban

Az új first lady rutinos politikusfeleség, főiskolai angoltanár és megfontolt nő, akinek ötször kérték meg a kezét, mire igent mondott. De azt sem titkolja, hogy alkalomadtán milyen csínnyel riogatja a férjét.

Egy fekete fiatal rejtélyes halála kavar indulatokat Louisianában

A 15 éves Quawan Charles, akinek a holttestére egy cukornádültetvényen találtak rá, az édesanyja szerint talán ma is élhetne, ha a rendőrség komolyan veszi az eltűnését.

Kivégezték a 13. rabot is: most ért véget a Trump-féle kivégzési hullám

Szombatra virradó éjszaka megtörtént az utolsó, beütemezett szövetségi kivégzés is az Egyesült Államokban. Valószínűleg jó ideig nem lesz több, Biden azt ígérte, véget vet ennek a fajta halálbüntetésnek.

Mégis kivégezték Lisa Montgomeryt

Pedig egy nappal korábban haladékot kapott a brutális gyilkosságért elítélt amerikai nő, és elrendelték a meghallgatását.

Órákkal a kivégzés előtt kapott haladékot a halálra ítélt amerikai nő

Halasztást rendeltek el. Az illetékes bíró szerint először meg kell vizsgálni, megfelelő állapotban van-e a kivégzéshez.

Kellett egy gyilkos a nyugdíj előtt álló nyomozónak

Tizenhat évvel a brutális makói kettős gyilkosság után decemberben végre megtörtént a vádemelés – a DNS-bizonyíték alapján jó eséllyel most már a valódi – tettes ellen. Helyette kezdetben az áldozatok fiatal rokonát gyanúsították: Tóth-Kása Norbert több mint egy évet töltött ártatlanul előzetesben, nehézfiúk közt, lemaradt a kislánya születéséről is. Hogy bírta ki az előzetest, mi segített kint újrakezdeni? Megváltoztatta, ami vele történt? És milyen érzés volt meghallani, hogy úgy néz ki, megvan az igazi gyilkos? Megkérdeztük.

A kártalanításukért aggódnak a Soroksárról kiszorított hajléktalansegítő civilek

Az Utcáról Lakásba Egyesület telkét az önkormányzat egy rendelettel használhatatlanná tette az ősszel. Több mint 15 millió forint a káruk, ha nem kapják vissza az összes pénzt, máshol sem tudnak építkezni.

Szatírt fogtak a HÉV-en a Batthyány téren

A rendészek utasok jelzései alapján már tudtak róla, figyelték, felbukkan-e.

A lakosság felét beoltatná Szerbia

Hopejbe Európából került vissza a vírus, rekordszámú súlyos állapotú beteg van az izraeli kórházakban. Külföldi hírek a koronavírus-járványról egy helyen.

Látványosan visszaszorult a közterületi bűnözés a korlátozások óta

Harmadával-negyedével csökkent egyes bűncselekménytípusok száma a koronavírus miatt november 11-én bevezetett korlátozások óta.

Videóra vették a Dunába csúszott Audi kihúzását

Nem sikerült felhajtani a kompra Soroksárnál. Hárman ültek a kocsiban, mind jól vannak.

A tavalyinál jóval kevesebb ajándékot vásároltak a magyarok karácsonyra

A blokk.com számításai szerint 30 milliárd forintos különbségről van szó. Az élelmiszervásárláson viszont nem fogott a járvány, az maradt a régi.

Megtalálták a lezuhant indonéz gép roncsait

A gép 62 emberrel, köztük gyerekekkel a fedélzetén a Jáva-tengerbe zuhant.