Anglia–Magyarország 0-4

2022. június 14. – 20:33

frissítve

Anglia–Magyarország 0-4
Fotó: Toby Melville / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Sallai Roland duplázott, majd Nagy Zsolt után Gazdag Dániel is betalált Wolverhamptonban. Oda-vissza legyőzte a magyar válogatott az angolokat, és négy forduló után vezeti a csoportját a Nemzetek Ligájában Olaszország, Németország és Anglia előtt.

Az összefoglalónkat itt tudja elolvasni. Köszönjük, hogy velünk tartottak.

Senki sem számíthatott ilyen sikerre, a legszebb álmainkban se gondoltuk volna – mondta a meccsről Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4-nek. Volt néhány szerencsés epizód szerinte a meccsen, de összességében megérdemelték a magyarok azokat is, mert a mérkőzés első percétől kezdve együtt harcoltak a játékosok.

„Hogyne” – vágta rá az olasz szakember arra a kérdésre, hogy ez volt-e edzői pályafutása csúcsmeccse.

Arról is beszélt, hogy az angolok megpróbálták kihasználni a gyenge pontjainkat, megpróbálták túlterhelni a magyar válogatott jobboldalát, és kihasználni, hogy rövidebb a kispadunk. A második délidőben jobban feljöttek ránk, de amikor ilyen csapatok ellen játszik egy csapat, Marco Rossi szavai szerint meg kell szenvedni a meccset. „Ilyen meccseken futni kell és dolgozni” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Ő már az összetartás első percében megmondta a játékosainak, hogy ezen a négy meccsen majd futni kell és dolgozni. „Senki nem mondhatja, hogy fáradtak vagyunk” – tette hozzá, de szerinte ez így is természetes. Ha ugyanis valaki felveszi a nemzeti válogatott mezét, nem mondhatja azt, hogy fáradt vagy sérült.

Marco Rossi – Fotó: Paul Childs / Reuters
Marco Rossi – Fotó: Paul Childs / Reuters

  1. Magyarország: 7 pont
  2. Németország: 6 pont
  3. Olaszország: 5 pont
  4. Anglia: 2 pont

„A győzelmünk már az első percben eldőlt. Azután, hogy a magyar közönség nem ült föl a provokációnak, ami a himnuszunk alatt elhangzott. Ez maximális tiszteletet érdemel. Kizárták, velünk foglalkoztak, és úgy gondolom, meg is lett az eredménye! Le a kalappal a szurkolók előtt” – mondta Szalai Ádám az M4-nek.

A válogatott csatár arra utalt, hogy a magyar Himnusz első sorait teljesen elnyomta az angol szurkolók „Racist bastards, you know what you are!”, azaz „rasszista bunkók” üvöltése. A Himnusz utolsó sorai alatt pedig füttyszó is hallatszott helyszíni tudósítónk beszámolója szerint.

Nagyon kemény volt a mai mérkőzés Szalai szerint, és egyedülállónak nevezte, amit Marco Rossi vezetésével a magyar válogatott véghezvitt. Különösen úgy, hogy nem olyan világklasszis játékosok alkotják a magyar csapatot, mint az angol, a német és az olasz keretet.

Nagyon nagy a buli az öltözőben – mondta a harmadik gólt szerző Nagy Zsolt az M4-nek. A válogatott játékosa nem gondolta volna az elején, hogy ekkora lesz a különbség, mert nagyon nyomott Anglia az első félidőben. A magyarok azonban ki tudták védekezni a támadásokat, és kontrából el tudtak menni. „2-0-nál már éreztem, hogy nincs megállás” – fogalmazott Nagy, aki szerint egységes a magyar válogatott kerete

„Négy gólt rúgni Angliában, bárkinek nagy eredmény lenne” – mondta Gazdag Dániel, a negyedik magyar gólt szerző játékos az M4-nek. Büszkék lehetünk a győzelemre, és büszke lehet az ország is – tette hozzá.

Mentálisabban erősebb volt a magyar csapat Gazdag szerint az angoloknál, de azt is mondta, hogy ez egy történelmi siker a magyar labdarúgásban.

„Ha valaki jobb volt nálunk, azok a szurkolók voltak” – mondott köszönetet annak a több száz magyar szurkolónak, aki élőben nézte a meccset.

Azt gondolom, ez egy nagyon nagy dolog. Senki nem gondolta volna, hogy Angliában négy gólt rúgunk – mondta az M4-nek Sallai Roland, aki két gólt is lőtt a meccsen.

Hosszú utat tett meg szerinte a válogatott, mióta Marco Rossi és stábja átvette a vezetést, és mostanra beérett a munka. A közeljövőben már tényleg kell velünk számolni – fogalmazott a válogatott játékos. „Csúsztunk, másztunk, mindenki az utolsó erejét is kitette a pályára” – tette hozzá, és gratulált az egész csapatnak.

Sallai Roland, 16. perc

Sallai Roland, 70. perc

Nagy Zsolt, 80. perc

Gazdag Dániel, 89. perc

Gólgazdag meccsen nyert a német válogatott Olaszország ellen a csoport másik meccsén. A 69. percben már 5-0-ra vezettek a németek, Werner két gólt is jegyzett. Az olaszok csak javítani tudtak az eredményen két góllal az utolsó percekben.

Szakkommentár

A negyedik kaput eltaláló lövésünkből a harmadik gólunkat szereztük, Nagy Zsolt bombázott 17 méterről Aaron Ramsdale kapujába, Ádám Martin a második gólpasszát jegyezhette.

A 82. perc pedig végérvényesen megpecsételte Anglia sorsát, John Stones a második sárga lapja okán idő előtt hagyhatta el a játékteret, ezzel a Nemzetek Ligája indulása óta Anglia kapta a legtöbb piros lapot a sorozatban. Amikor már mindenki elkönyvelte a hatalmas csodát, Gazdag Dániel kapott kitűnő kiugratást, és megadta a kegyelemdöfést: gyönyörűen emelt Aaron Ramsdale fölött a kapuba.

A második játékrészben nem volt az angoloknak kaput eltaláló lövése, a játék minden elemében jobbnak bizonyultunk ezen az estén az Eb-döntőt játszó Anglia ellen, akik 1928 után (Skócia 1-5) veszítettek hazai pályán minimum 4 góllal. Anglia–Magyarország 0-4, még leírni is csodálatos.

Fotó: Toby Melville / Reuters
Fotó: Toby Melville / Reuters

Nem hosszabbít sokat a bíró. Egyperces ráadás után lefújja a mérkőzést.

Ezúttal Gazdag Dániel talált be egy szóló után, a kapust átemelve.

Helyszíni tudósítás

„Sacked in the morning” – éneklik az angol kapitánynak címezve az angol szurkolók. Már akik maradtak, ugyanis a harmadik magyar gól után rengetegen távoztak a stadionból.

A Manchester United védője Bukayo Sakát váltja a megfogyatkozott angoloknál.

Megkapta a második sárga lapját John Stones, az angolok középhátvédje.

Fotó: Paul Childs / Reuters
Fotó: Paul Childs / Reuters

Megint Ádám Martin készítette le a labdát, ám ezúttal a németeknek is gólt rúgó Nagy Zsolt érkezett, és lőtt a kapuba.

Szakkommentár

Jarrod Bowen helyett a Manchester City játékosa, Raheem Sterling érkezett a második félidőre, és ezzel szerkezetet is váltot az angol csapat, 3-4-3-ban folytatták a játékot.

A játékrész első felében ez hatalmas labdabirtoklási fölényben, de továbbra is a lehetőségek hiányában nyilvánult meg. Eltelt úgy 25 perc, hogy egyik csapat sem tudott helyzetet és kaput eltaláló lövést kialakítani, ez pedig az eredmény és a mutatott játék tükrében a magyar válogatott érdeme.

A 68. percben Szalai Ádámot Ádám Martin váltotta, és még két perce sem volt a pályán, amikor tökéletesen tartotta meg a labdát, majd gyönyörű gólpasszt adott Sallai Rolandnak. 1962 után először szereztünk két gólt Anglia ellen. Gareth Southgate csapat legutóbb két gólt Koszovó ellen kapott hazai pályán 2019-ben.

Helyszíni tudósítás

Egyre több az üres szék az angol szektorokban.

Kane fejelt, a lécet találta el. Lesgyanús helyzet volt, de egy vonalnak ítélte a játékvezető.

Egy jobboldali akció végén, a labda bő fél méterrel ment mellé.

Helyszíni tudósítás

Szinte a teljes kispad beszaladt a pályára a magyar gól után. A leghiggadtabb talán Marco Rossi volt, aki maradt a pad mellett.

Az imént beállt Ádám Martin remekül került helyzetbe – bár kellett hozzá egy angol védő ügyetlenkedése is a középpályán –, a passzából Sallai Roland tíz méterről meglőtte mai második gólját. Ez az első válogatott meccse, ahol duplázni tud.

Az nem derült ki, miért.

Helyszíni tudósítás

És a bíróval is kezet fog. Az angol szurkolók nem értékelik túlságosan az időhúzást.

Az angol csapatból Bellingham ment le, a mieinknél Szalai Ádám nem folytatja tovább.

Helyszíni tudósítás

Szinte mindenhol ott van a pályán. Az előbb a magyar alapvonaltól 5 méterre szerzett labdát a magyar csatár.

Helyszíni tudósítás

Mount beállása után az angol csapat átállt 3-5-2-re. James átjött a védelem balszéléről a jobboldalra, Walker jobbszélső védőből átkerült a középső védőhármas jobboldalára, a balszélen pedig Saka húzódott hátrébb.

Támadnak az angolok, a második félidő első perceiben beszorították kissé a magyar csapatot a kapu elé. Veszélyesebb helyzetet azonban eddig nem sikerült kialakítaniuk, Kane lába előtt elsuhant James beadása az 53. percben.

Frissít egyet gyorsan Marco Rossi a csapaton. Gazdag jött be Szoboszlai helyére, aki rengeteget futtot az első félidőben. Nagy Ádám pedig Styles helyére érkezett.

Fotó: Paul Childs / Reuters
Fotó: Paul Childs / Reuters

A második félidő elején tovább növelte előnyét a német válogatott a csoport másik meccsén. Thomas Müller talált be egy rossz felszabadítás után az 51. percben. Már 3-0-ra vezetnek a németek Olaszország ellen.

Gallaghert váltotta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!