Anglia–Magyarország 0-4

2022. június 14. – 20:33

frissítve

Anglia–Magyarország 0-4
Fotó: Toby Melville / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Sallai Roland duplázott, majd Nagy Zsolt után Gazdag Dániel is betalált Wolverhamptonban. Oda-vissza legyőzte a magyar válogatott az angolokat, és négy forduló után vezeti a csoportját a Nemzetek Ligájában Olaszország, Németország és Anglia előtt.

Szoboszlai helyére állt be Gazdag, míg Nagy Callum Stylest váltotta.

Helyszíni tudósítás

És ezúttal csatlakozott hozzájuk a Roma csatára, Tammy Abraham is.

Kane-től kapott remek keresztlabdát, Fiola lemaradt róla, de a lövése nagyon pontatlanul sikerült.

Ez is veszélyesebbnek tűnt, mint amekkora helyzet lett belőle.

Ezúttal is James próbálkozott, Szoboszlai kifejelte a rövid oldalon.

A baloldalon vezettek végig gyors akciót, Bellingham ügyesen ment el, Kane kilépett Szalai Attila mögül, de Bellingham túl erős, túl hosszú labdát adott neki.

Helyszíni tudósítás

Véletlenül összekeverték Willi Orbánt és Orbán Viktort, szúrta ki a Nemzeti Sport újságírója. A hibát azóta javították.

James ívelt be szabadrúgást, Kane kapta, befordult a kapu felé, majd megpróbált középre játszani, de a magyar védők felszabadítottak.

Sterling állt be Bowen helyére.

Helyszíni tudósítás

Félperces késéssel érkeznek az angolok is, tapsvihar közepette.

Helyszíni tudósítás

A magyar kispad viszont bevonult az öltözőbe a csapattal együtt. A szünet második felére aztán az angolok sétálnak be, és a magyar cserék jönnek ki.

Az első félidő hosszabbításában büntetőhöz jutott Németország a csoport másik meccsén. Gündoğan állt a labda mögé, és be is lőtte az olasz válogatott kapujába. 2-0-ra vezetnek a németek, ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is a magyar válogatott vezeti a csoportot.

Ez volt Sallai Roland mai gólja, a hetedik találata a felnőtt válogatottban, egyben az első az idei Nemzetek Ligája-sorozatban.

A jobbról belőtt szöglet nem volt veszélyes, bedobásra mentettünk. A játékvezető ekkor le is fújta az első félidőt.

Szakkommentár

A félidő második felére sem változott a játék képe. Az angolok birtokolták túlnyomó többségben a labdát, de ez a fölény meddőnek bizonyult, sőt, a következő nagy lehetőség újra a magyar csapat előtt adódott. Szalai Ádámnak köszönhetően szabadrúgáshoz jutott Magyarország, Szoboszlai Dominik állt az oldalvonalhoz közeleső pontrúgás mögé, és középre lőtt labdáját Reece Jamesnek kellett kifejelni a gólvonalról.

A vendégek azonnal válaszoltak egy pontrúgással, John Stones fejelhetett egy szögletet követően, de Dibusz Dénes a helyén volt. A magyar válogatott újra nagyon fegyelmezetten, higgadtan futballozva szűkíti a területeket védekezésben, kiválóan semlegesítve a hazai sztárjátékosokat és megérdemelten vezet. Hiába a nagy labdabirtoklási fölény, Anglia csak öt kísérlettel és két kapura tartó lövéssel zárta a félidőt. Hatalmas dicséretet érdemel Marco Rossi csapata.

Bowen ívelte be a labdát, Szalai Attila belebikázott, a labda végül szögletre pattant.

A szögletet a jobboldalról is James lőtte be, ismét Stones fejelt, és ismét védett Dibusz.

De a beadását Lang szögletre fejelte. A szögletet James rúgta be balról, hatalmas kapu előtti tolongás után a játékvezető végül magyar szabadrúgást ítélt.

Határozottan jót tett a magyar gól a meccs színvonalának, mindkét csapat felpörgött, és sorra vezette a támadásokat az elmúlt 15-20 percben.

A legnagyobb helyzet Willi Orbáné volt, csak épp a magyar kapu előtt. Fejesét Dibusz szép reflexmozdulattal hárította. Szerencsére a másik térfélen is sikerült több helyzetet kialakítania a magyar csapatnak, Szoboszlai és Szalai Ádám okoz némi gondot az angol védelemnek.

Fotó: Toby Melville / Reuters
Fotó: Toby Melville / Reuters

Helyszíni tudósítás

A két támadó középpályás tapsot kap az angol szurkolóktól.

Szalai Ádámmal csapott össze fejpárbajban, és közben a könyökét is használta John Stones, a Manchester City védője.

Kane szöktette Sakát remek labdával a baloldalon, akinek a beadását Orbán saját kapunk felé fejelte, Dibusz hatalmas bravúrral öklözte ki a fejest.

Szoboszlai és Szalai Ádám játszottak össze a tizenhatoson belül, aztán Szalai kisodródott, és már nem tudott lőni, az angolok felszabadítottak.

Stones ismét a kapu közepe felé fejelt, Dibusznak ezúttal se volt nehéz dolga.

Nagy Zsolttal passzolgattak a baloldali vonalnál, majd néhány ügyes csel után beadott, de akkor Bellingham felrúgta. Szabadrúgás jöhet az oldalvonaltól, nagyjából az ötös magasságában. Szoboszlai rácsavarta, de a védőknek sikerült felszabadítaniuk Szalai elől.

Szoboszlainak ezután sprintelnie kellett hátra, ugyanis gyors kontrát vezettek az angolok, de sikertelenül, Szoboszlai utolérte Bowent, és szögletre mentett.

Szakkommentár

Gareth Southgate ezúttal nyolc helyen is változtatott az Olaszország elleni kezdőcsapaton, a magyar oldalon Gulácsi Péter helyett ismét Dibusz Dénes kezdett a kapuban és Schäfer András is visszakerült a kezdőbe, Nagy Ádámot váltotta.

Sallai Roland gólöröme – Fotó: Paul Ellis / AFP
Sallai Roland gólöröme – Fotó: Paul Ellis / AFP

Az angolok a megszokott 4-3-3-as felállásban kezdtek és azonnal magukhoz is vették a kezdeményezést, a mérkőzés irányítását. Nem nagyon sikerült átmennünk az angol térfélre az első negyedórában, 74%-ban volt a labda a hazaiaknál, a fölény pedig egy Bukayo Saka, Reece James kobinációban, majd egy hosszú sarkon érkező Jarrod Bowen fejesben öltött testet, szerencsénkre Nagy Zsolt jól helyezkedett és blokkolni tudott.

Szinte az első támadásból azonban vezetést szereztünk. Szoboszlai Dominik középre ívelése után, egy párharcot követően keresztbe pattogott a labda a 16-oson belül, Harry Kane lyukat rúgott, Sallai Roland eszmélt a leggyorsabban és az egyetlen helyen, ahol elrúghatta a labdát, gólt szerzett. A Freiburg 25 éves játékosának ez volt a hetedik gólja a magyar válogatottban, a legutóbbi három találatát is idegenben szerezte.

Az angoloknál volt többet a labda a meccs első 15 percében, de ők is csak egyszer jutottak komolyabb helyzetig. Bowen fejese után Nagy Zsolt hatalmasat mentett, így maradt 0-0 az állás. A magyar válogatott alig jutott át az ellenfél térfélére, ám az első helyzetet gólra váltotta Sallai Roland. Egy szabadrúgás után hozzá került a labda, combbal átvette, majd bebombázta a kapuba. Jelenleg vezetjük a csoportot, mivel a másik meccsen Németország vezet Olaszország ellen.

Kane szöktetett volna a tizenhatosnál, de James és Bellingham egymást zavarták.

Helyszíni tudósítás

Ezt énekli éppen az eufóriában lévő magyar tábor.

Azzal, hogy a mieink vezetnek Wolverhamptonban, míg az olaszok vesztésre állnak a németek ellen idegenben, Magyarország az ún. élő tabellán – ami azt mutatja, hogy mi lenne a csoport állása, ha így érnének véget a meccsek – az első helyen áll 7 ponttal, a németek a másodikok 6-tal.

Helyszíni tudósítás

Látszólag nem számítottak arra az angol szurkolók, hogy a magyarok az első nagyobb helyzetükből gólt szereznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!