Sallai hetedik gólja volt a válogatottban

2022. június 14. – 21:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gareth Southgate ezúttal nyolc helyen is változtatott az Olaszország elleni kezdőcsapaton, a magyar oldalon Gulácsi Péter helyett ismét Dibusz Dénes kezdett a kapuban és Schäfer András is visszakerült a kezdőbe, Nagy Ádámot váltotta.

Sallai Roland gólöröme – Fotó: Paul Ellis / AFP
Sallai Roland gólöröme – Fotó: Paul Ellis / AFP

Az angolok a megszokott 4-3-3-as felállásban kezdtek és azonnal magukhoz is vették a kezdeményezést, a mérkőzés irányítását. Nem nagyon sikerült átmennünk az angol térfélre az első negyedórában, 74%-ban volt a labda a hazaiaknál, a fölény pedig egy Bukayo Saka, Reece James kobinációban, majd egy hosszú sarkon érkező Jarrod Bowen fejesben öltött testet, szerencsénkre Nagy Zsolt jól helyezkedett és blokkolni tudott.

Szinte az első támadásból azonban vezetést szereztünk. Szoboszlai Dominik középre ívelése után, egy párharcot követően keresztbe pattogott a labda a 16-oson belül, Harry Kane lyukat rúgott, Sallai Roland eszmélt a leggyorsabban és az egyetlen helyen, ahol elrúghatta a labdát, gólt szerzett. A Freiburg 25 éves játékosának ez volt a hetedik gólja a magyar válogatottban, a legutóbbi három találatát is idegenben szerezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!