Magyarország–Franciaország 1–1

2021. június 19. – 14:52

frissítve

Magyarország–Franciaország 1–1
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Pontot szerzett Magyarország a világbajnok franciák ellen az Eb-n, sőt, bő 20 percig még vezettünk is Fiola Attila csodás gólja után. Griezmann egy kihagyhatatlan helyzetből egyenlített, majd óriási nyomás jött a franciáktól, de kibírta a végét a védelem.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

1927. június 12-én 13-1-re nyert a magyar válogatott, Takács József mesterhatost lőtt, Orth György, Skvarek György és Kohut Vilmos duplázni tudott, rajtuk kívül pedig Dewaquez Jules öngólja segítette a magyar csapatot. Jules 10-0-nál szépíteni is tudott, így lett 13-1 a vége.

A két csapat 1911. óta összesen 23 meccset játszott egymással, magyar szempontból a mérleg 12-3-8, az elmúlt öt meccsen viszont sorozatban kikaptunk a franciáktól.

A 13-1 mellett két 12-0-s sikert is fel tud mutatni a magyar csapat, 1912-ben az oroszok, majd 1950-ben Albánia ellen nyertünk ennyire.

Marco Rossi rövid értékelést tartott a franciák elleni meccs előtt, szerinte a taktika fegyelmezett tartása a legfontosabb, és hogy bátran merjenek támadni. Kihívás lesz majd a meccs sokak számára, csapatként kell játszaniuk, és így sikerülhet.

Helyszíni tudósítás

Megkérdezték a metróban az egyik válogatott mezben lévő kisgyerektől, mikor lenne boldog a meccs végén. Az volt a válasza, ha magyar gólt látna. Édesapja azt mondta, nagyon kíváncsi Kylian Mbappéra, mert az előző évek legjobb játékosait látta élőben, de a franciát még nem, és nagyon érdekli a sebessége. A tévén keresztül is átjön, mennyire gyors és nem irigyli azt a magyar védelemből, aki találkozik vele a pályán

„Nagyon különleges érzés lesz számomra ez a mérkőzés, mert a családom nagy része Franciaországban él, én viszont már jó ideje Magyarországon, ezért a csapatért harcolok, ahogy tettem az utóbbi időben” – mondta a magyar csapat pénteki sajtótájékoztatóján Loic Négo, aki a 2010-es tornán még szobatársa volt a francia válogatott mai egyik legjobbjának, Griezmann-nak.

Nego (hátul, balról a második) és Griezmann (alul, balról az első) az U19-es francia válogatottban – Fotó: Pascal Allee / Hot Sports / DPPI / AFP
Nego (hátul, balról a második) és Griezmann (alul, balról az első) az U19-es francia válogatottban – Fotó: Pascal Allee / Hot Sports / DPPI / AFP

Helyszíni tudósítás

Amennyit láttam a beengedésből, az flottul ment. Hosszú sorok vannak mindenhol a stadion előtt, most az ételnél is, nemcsak az üdítőnél. A hangosbemondón a melegre is figyelmeztettek, készüljön fel mindenki a 35 fokos hőségre, mert lesz egy jó része a lelátónak, ami nem lesz árnyékban.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Egészen fura koncepció mentén született meg Orbán Viktor meccs előtti Facebook-bejegyzése, ugyanis a francia himnusz, a La Marseillaise ismert szavaival buzdította Marco Rossi csapatát.

Orbán Viktor és a teljes magyar politikai elit egyébként a VIP-ben, illetve a lelátón szurkolta végig a portugálok elleni meccset, most is hasonlóra lehet számítani.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Loic Négo került be Lovrencsics Gergő helyén, más változtatást nem eszközölt Marco Rossi, ami alapján valószínűsíthető, hogy a 3-5-2-es fellálás is marad.

A franciák rettentően erős kezdővel állnak ki, de ez nem meglepetés, náluk még a második sort is megirigyelhetné elég sok válogatott. Egy csere egyébként náluk is van, a védelem szélén Digne került Lucas Hernandez helyére.

  • Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai Attila – Nagy, Négo, Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Ádám, Sallai
    Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Rabiot, Kanté, Pogba – Griezmann, Mbappé, Benzema

Ahogy a portugálok elleni meccs előtt, úgy most is több ezer magyar szurkoló gyülekezett a városligeti szurkolói zónában. A menet valamivel 12 órán után indult el a Puskás Arénához, az élen a Carpathian Brigade szurkolói csoport fekete pólós tagjai haladtak, piros, fehér, zöld és fekete színű füstbombákkal tették még látványosabbá a vonulást.

Üdvözlünk mindenkit a magyar válogatott második Eb-mérkőzésén, ezúttal a világbajnok Franciaország lesz az ellenfél a Puskás Stadionban, szóval nem mondhatjuk, hogy könnyebb menet várható, mint kedden, amikor ugyan a hajráig jól tartotta magát Marco Rossi válogatottja, de végül a portugálok nyertek 3-0-ra.

A mérkőzést Koroknai Gergely és Bozzay Balázs fogják közvetíteni, a szakértőnk ma is Hrutka János, a lefújás után pedig Ághassi Attila jelentkezik a helyszínről az összefoglalóval. Ma is lesz élő adásunk, melyben a meccs és az Európa-bajnokság történéseit tárgyaljuk ki, ezzel negyed hat körül jelentkezünk, itt a Telexen, Youtube-on és Facebookon is lehet követni majd az adást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!