Ez volt a magyar szurkolók vonulása a Puskás Arénához

2021. június 15. – 14:53

frissítve

Ez volt a magyar szurkolók vonulása a Puskás Arénához
A magyar válogatott szurkolói a Hősök tere és a Puskás Aréna közé szervezett vonuláson – Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A 2016-os, franciaországi Európa-bajnoksághoz hasonló módon ezúttal is közös vonulással vezetik fel a magyar válogatott szurkolói a csapat Eb-meccseit. Öt éve, a francia városokban nemcsak a helyi lakosok, de a többi részt vevő válogatott szurkolói is elámultak a hátborzongató vonulástól, amit kedden Budapest is megtekinthetett személyesen: a portugálok elleni meccs előtt a Városligettől kezdve vonultak a szurkolók a Dózsa György, illetve a Stefánia úton a Puskás Arénáig.

A szurkolók délután 1-kor kezdtek gyülekezni a Városligetben, a Hősök terénél, a 3 körüli indulásra legalább ötezren, de inkább többen gyűltek össze, velük indult a menet, élen a vonulást szervező Carpathian Brigade szurkolói csoport tagjaival. Az egyik pontnál a tömeg a dán Christian Eriksent éltette, aki szombaton, a finnek elleni koppenhágai Eb-meccsen összeesett és újra kellett éleszteni. Azóta kórházban tartják megfigyelés alatt, állapota stabil, és már azt üzente, hogy jól érzi magát.

A menetről közvetített videónkat itt tudja visszanézni:

Fotó: Ajpek Orsi / Telex Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom