Magyarország–Portugália 0–3

2021. június 15. – 17:57

frissítve

Magyarország–Portugália 0–3
Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is nyeretlen Magyarország Portugália ellen, az Eb F csoportjának nyitómeccsét nagyon küzdelmes mérkőzés után az utolsó tíz percben eldöntve 3-0-ra nyerték a portugálok. A csoport másik meccsét, a Németország-Franciaországot este kilenctől játsszák, kövesse majd azt is velünk!

Hamarosan a francia-német csoportmeccs közvetítésével folytatjuk a Telexen, a magyar válogatott legközelebb szombaton játszik, 15.00-tól a világbajnok francia csapatot fogadjuk.

Itt tudja visszanézni a Telexsport élő adását:

Marco Rossi, a válogatott kapitánya a meccs után arról beszélt, hogy csalódott az eredmény miatt, szerinte a meccs képében azért nem volt akkora a különbség, mint ami a 3-0-s végeredményből látszik. Szerinte nagyon nagy szerencsétlenség, hogy a 83. percben egy megpattanó labdából kapott gólt a csapat, de mint mondta ez megtörténik, amikor négyen védekeznek hátul, ez benne van a pakliban.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A kapitány azt mondta, hogy a félidőben bátrabb játékra és több támadásra buzdította a csapatot, hogy legyen lehetőségük kijátszani a portugálokat. Ezt szerinte sikerült is kivitelezni, de bizonyos támadásoknak azért lehettek volna precízebbek. Rossi azt is elmondta, hogy nem minden csere működik jól, ami persze az ő felelőssége, de

nem mentséget, vagy alibit keres a játékosainak, itt vannak az Eb-n, ahol bárkivel szemben fel kell tudni állniuk.

Rossi elmondta, hogy most reagálniuk kell, meg kell mutatniuk, hogy férfiak, és képesek az ilyen nehéz helyzetekre is választ adni. Mint monta, nem most van itt az ideje annak, hogy feladják, harcolni kell, hiszen vannak még meccsek – előre kell nézni, nem hátra, ezt a meccset elveszítették, de menni kell tovább.

Szalai Attila elmondta, hogy csodálatos érzés volt teltház előtt focizni, a végén apró dolgokon múltak a bekapott gólok, ami miatt nagyon csalódott, de menni kell tovább. Mint mondta, nagyon bosszantó, hogy apróságokon, megpattanó labdákon múlott a meccs, de az első gól nem törte meg őket, persze rosszul esett, de utána is voltak lehetőségeik.

Sallai Roland is arról beszélt, hogy szerencsétlennek érzi a helyzetet, mindent kiadtak magukból, de sajnos ez így sikerült. Mint mondta, bosszantóak voltak a kimaradt helyzetek, az övé is, pláne mert tudták, hogy kevés helyzetből kell gólt szerezni, ami most nem sikerült. Sallai elmondta, hogy többször bizonyították már, hogy a kulcsjátékosok nélkül is képesek jó teljesítményre, ami most is látszott, több mint 80 percig tartották is magukat, és bár 3-0 lett a vége, menniük kell tovább.

A játékos emellett azt is elmondta, hogy nagyon köszönnek mindent a szurkolóknak, mint mondta, a világ egyik legjobb szurkolótábora az övék.

A visszavont magyar gól szerzője, Schön Szabolcs is beszélt, első körben arról, hogy miután betalált, nem is tudta, mit érezzen, illetve arról is, hogy egy gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy felhúzhatta a válogatott mezt, pláne úgy, hogy egy Eb-n tehette ezt.

Mint mondta, Marco Rossi a második félidőben is ugyanazt kérte tőlük, mint az elsőben, vagyis hogy hátul tartsák meg a higgadtságot, ha pedig esetleg lesz helyzetük, azzal éljenek. Abban viszont ő is egyetértett, hogy a második félidőben kicsit határozottabban mentek ki. Schön szerint most a regeneráció a legfontosabb, aztán kielemzik a franciákat, és jöhet a következő meccs.

Szakkommentár

Nehéz lenne bárkit is kiemelni, hiszen egy kiváló csapatmunkát láthattunk újra. Gulácsi hatalmas védései, Orbán magabiztossága, irányítása, Botka és Lovrencsics erőn felül nyújtott teljesítménye, Nagy Ádám munkabírása, labdaszerzései, Szalai Ádám harciassága sokáig emlékezetesek maradnak, mégis keserű szájízzel távozhatunk a Puskás Arénából és a tévé képernyői elől. Az utolsó 10 perc megpecsételte sorsunkat, nem bírtuk a hatalmas nyomást.

Portugália minőségi cseréi pluszt adtak a játékukhoz, hibára kényszerítették a 84. percig tökéletesen játszó magyarokat. Ettől függetlenül dicséret illet minden játékost, vezetőt, szurkolót, egy nagyszerű, izgalmas estét varázsoltak minden futballszerető számára. Voltak átlövéseink, helyzeteink, de a veszélyesebb pillanatok mégis a mi kapunk előtt adódtak.

A magyar kapus a meccs után arról beszélt, hogy szerinte egészen a portugálok vezető góljáig jól zártak, és az is benne volt a levegőben, hogy esetleg a magyarok szerezzenek gólt, de az, hogy 3-0-ra kikapjanak, az Gulácsi szerint semmiképp sem. Abban, hogy végül mégis ez lett az eredmény, nyilván benne volt, hogy végig őrölték őket, mint mondta, tudták is, hogy nagy nyomást fognak rájuk tenni, de szerinte ezt jól is bírták.

Gulácsi szerint az első gólig a portugáloknak volt egy-két helyzete, de igazából a magyaroknak is volt egy két lövőhelyzete. A kapus azzal zárt, hogy nem tud most többet mondani, sajnálják, hogy így alakult, és nagyon nagy dolog lett volna, ha sikerül pontot szerezniük, de szombaton újra megpróbálják majd.

Nemcsak a meccs előtt, hanem utána is elhangzott a magyar himnusz, a játékosok a pályán állva énekeltek együtt a szurkolókkal a 3-0-s vereség után.


A magyar csapat az utolsó tíz percben omlott össze az első Eb-meccsén, az utolsó percekben már szinte megalázóan játszottak velünk a címvédő portugálok. Az első félidőben szinte csak védekeztünk, de nagyon szervezetten, a másodikban már támadásra is futotta az energiánkból a végig enervált, statikusan játszó portugálok ellen, sőt, a csereként beállt Schön lesgólt is szerzett. A 84. percben aztán egy szerencsés góllal Guerreiro megszerezte a portugáloknak a vezetést, utána jött Ronaldo, aki 80 percig a meccs leggyengébbje volt, előbb tizenegyesből, majd egy szinte gólvonalig kijátszott helyzetből talált be.

A magyar csapat legjobbja a whoscored.com szerint Szalai Ádám volt (7,0), a sokáig legjobb magyar Gulácsi 6,7-est kapott. A portugáloknál Semedo 7,7-est, az első gólt szerző Guerreiro 7,6-t kapott, az ezen a meccsen újabb rekordot döntő Ronaldo 6,9-essel zárt. A magyar csapat értékelése 6,33-as, míg a portugálé 6,8-as.

Fotó: whoscored.com
Fotó: whoscored.com

A magyar csapatnak 11 meccses veretlenségi sorozata ért vége, legutóbb szintén 3 kapott góllal szenvedtünk vereséget (az oroszok ellen a Nemzetek Ligájában).

Vége a mérkőzésnek
HUN Magyarország 0 : 3 Portugália POR

A legvégéig jól tartotta magát a magyar csapat, de a hajrában a portugálok feljebb kapcsoltak, Cristiano Ronaldo pedig pár perc alatt két gólt is lőtt. Ezúttal középen kapott labdát, elfektette Gulácsit, és simán passzolt a kapuba.

GÓL!
POR C. Ronaldo
HUN Magyarország 0 : 3 Portugália POR

Willi Orbán volt szabálytalan a tizenhatoson belül Rafa Silvával szemben, Ronaldo pedig könyörtelenül bevágta a megítélt tizenegyest a kapuba. A portugál ezzel tízgólos az Eb-ken, ami rekord, eddig Platinivel állt holtversenyben, de most már ő vezeti a listát.

Alig csillapodtak le a kedélyek Schön meg nem adott gólja után, a portugálok meg is szerezték a vezetést, Guerreiro megpattanó lövése ment be a kapuba.

Sárga lap
W. Orban
HUN Magyarország
GÓL!
POR C. Ronaldo
HUN Magyarország 0 : 2 Portugália POR
GÓL!
POR R. Guerreiro
HUN Magyarország 0 : 1 Portugália POR
Sárga lap
L. Nego
HUN Magyarország

Schön látványosan lesen volt, de a partjelző valamiért hagyta végigmenni az akciót, a magyar játékos így egy szép szóló után a kapuba lőtt, hogy aztán maradjon a 0-0. Nego aztán reklamálásért kapott egy sárga lapot.

Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Korábban is volt már egy csere a magyaroknál, Nego jött a pályára Schäfer helyett. A túloldalon Rafa Silva a pályán Bernardo Silva helyett.

Szakkommentár

Jóval izgalmasabb, változatosabb volt a második félidő első fele. Feljebb merészkedtek a mieink, Szalai Ádámnak több labdát sikerült megtartania és a támadásépítések is sikeresebbek lettek. Ennek eredményeképp Pepe korai fejese után láthattunk Sallaitól egy távoli bombát és egy Szalai Ádám-kísérletet is.

Megirigyelve a magyar átlövéseket Bruno Fernandes próbálkozott 25 méterről, ez volt a legveszélyesebb az átlövések közül, de Gulácsi hatalmasat védett. Egyre nagyobb a nyomás ismét a magyar csapaton, a védelmünk, kiegészülve a középpályáról kapott segítséggel viszont még nagyobb hiba nélkül állja a sarat.

Megint egy szép támadás a magyar csapattól, az első félidő után most egyértelműen veszélyesebbek a portugál kapura, gyors egymásutánban kétszer is ráijesztettek a portugálokra.

Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Megint egy bravúr a magyar kapustól, nagyon kellenek tőle ezek a védések.


A lecserélt Schäfer András 6,9-es értékelést kapott, 93%-os hatékonysággal passzolt, de csak egy szerelése volt, ami középpályán nem sok. Igaz, a helyette beállt Loic Negótól sem az ellenfél támadásainak szűrése várható, hanem a magyar támadójáték erősítése.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex


Bár a második félidő ugyanolyan portugál nyomással indult, mint ahogy az első véget ért, és egy szöglet után Pepe fejesénél újabb nagy védés kellett Gulácsitól, lassan a folytatásban összeszedte magát a magyar válogatott. Az utóbbi percekben nagyjából kiegyenlítődött a labdabirtoklás, több egy-egy elleni szituációt is nyertek a mieink, Sallai lövése után Ruí Patríciónak is nagyot kellett védenie. A mieink helyzetét javítja, hogy Ronaldo továbbra se találja a helyét a pályán, nemhogy hozzátenne a csapata teljesítményéhez, hanem továbbra is ő a meccs leggyengébbje.

Megint egy szép támadás a magyaroktól, Sallai lőhetett kapura, de simán védte a portugál kapus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!