Nem volt elég bő 80 percnyi szervezett játék

2021. június 15. – 19:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


A magyar csapat az utolsó tíz percben omlott össze az első Eb-meccsén, az utolsó percekben már szinte megalázóan játszottak velünk a címvédő portugálok. Az első félidőben szinte csak védekeztünk, de nagyon szervezetten, a másodikban már támadásra is futotta az energiánkból a végig enervált, statikusan játszó portugálok ellen, sőt, a csereként beállt Schön lesgólt is szerzett. A 84. percben aztán egy szerencsés góllal Guerreiro megszerezte a portugáloknak a vezetést, utána jött Ronaldo, aki 80 percig a meccs leggyengébbje volt, előbb tizenegyesből, majd egy szinte gólvonalig kijátszott helyzetből talált be.

A magyar csapat legjobbja a whoscored.com szerint Szalai Ádám volt (7,0), a sokáig legjobb magyar Gulácsi 6,7-est kapott. A portugáloknál Semedo 7,7-est, az első gólt szerző Guerreiro 7,6-t kapott, az ezen a meccsen újabb rekordot döntő Ronaldo 6,9-essel zárt. A magyar csapat értékelése 6,33-as, míg a portugálé 6,8-as.

Fotó: whoscored.com
Fotó: whoscored.com

A magyar csapatnak 11 meccses veretlenségi sorozata ért vége, legutóbb szintén 3 kapott góllal szenvedtünk vereséget (az oroszok ellen a Nemzetek Ligájában).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!