Júniusban Budapesten is fellép John Legend

2021. december 13. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő évi európai turnéján Budapesten is koncertezik John Legend. A többszörös Grammy-díjas amerikai előadó 2022. június 30-án a Papp László Sportarénában lép fel – írja az MTI.

John Legend eddig hét albumot adott ki. Már legelső stúdióalbuma, a 2004-ben megjelent Get Lifted hatalmas sikert, és három Grammy-díjat hozott számára: a lemezt több mint hárommillió példányban adták el világszerte. 2006-ban jött ki a Once Again című album, két évre rá az Evolver, majd 2010-ben a Roots-szal közös Wake Up!, újabb két Grammy-vel.

John Legend fellépése New Yorkban 2021. december 3-án – Fotó: Monica Schipper / Getty Images / AFP
John Legend fellépése New Yorkban 2021. december 3-án – Fotó: Monica Schipper / Getty Images / AFP

A 2013-as Love in the Future lemez után egy évvel a Selma című filmben szereplő, Commonnal közös Glory című dalért az Oscar-díjat is megkapta, majd Emmy-díjat kapott a 2018-as Jesus Christ Superstar Live in Concert című produkcióban nyújtott teljesítményéért.

John Legend tavaly jelentette meg legutóbbi albumát, a Bigger Love-ot. „Ezekben a fájdalmas időkben néhányunk elgondolkodik azon, vajon jó-e nevetni, táncolni vagy romantikusnak lenni. Művészetünkön keresztül képesek vagyunk erre. Ez az album a szeretet, az öröm, az érzékiség, a remény és a rugalmasság ünnepe, azoknak a dolgoknak, amelyek olyan széppé és hatásossá teszik kultúránkat” – mondta akkor.

John Legend eredeti neve John Roger Stephens, és igazi csodagyereként tartották számon. Nagymamája tanította meg zongorázni, templomi kórusban énekelve nőtt fel, majd a Pennsylvaniai Egyetemre járt, ahol egy acappella csoport társszerzője volt. Hamarosan megismerkedett Kanye Westtel, és a két zenész együttműködött egymás demóiban. Pályafutása során dolgozott már együtt Alicia Keysszel, Twistával, Janet Jacksonnal is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!