Hűsítő ételek hőhullámra
36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...
Amikor a ketchupnek helye van az ételben: a japán spagetti és omlettes rizs
Ketchupöt nyomni a tésztára, rizsre, tojásra? Miért tenne bárki ilyet, akinek kifinomult ízlése van? Van olyan étel, aminél ez abszolút indokolt.
Nem ciki az instant leves: ötperces trükkök egy menőbb gyorsebédhez
A porlevesek gyorsak, olcsók és néha valóban életet mentenek, főleg, ha adunk hozzájuk pár dolgot még, amitől finomabbak, táplálóbbak és szebbek lesznek.
Lecsapott a tésztafantom New Jersey-ben, több száz kiló tésztát halmozott fel egy patakparton
Upsz, sok lett, megesszük? Nem? Akkor megy a patakpartra.
Olcsó és jó ételek: a káposztás tészta
Lehet egyáltalán a mai árak mellett háromszáz forintból ebédet készíteni? Simán, és még jó is lesz, csak egy kis idő és türelem kell hozzá.
Együnk lejárt élelmiszereket! Együnk lejárt élelmiszereket?!
Rizsek, tészták, konzervek, csokik, amelyeken a dátum lejárt: kidobjam vagy legyintsek rá, és megegyem? Milyen esetben kell megszabadulni tőle, és mikor jó még az akár többéves étel is? Egyáltalán,...
Elronthatatlan receptek: trükkök a könnyű, csúszós nokedlihez
Hogyan kell nokedlit szaggatni, mik a recept arányai, melyik a legmegfelelőbb eszköz? Főzőiskolánk e heti epizódjában a legkedvesebb magyar köret trükkjeit mutatjuk meg.
A házi tészta spórol, nyugtat és boldogít
Csuszatésztát, házi metéltet és ázsiai búzatésztákat, valamint a legszimplább olasz pastát készítettünk a lehető legegyszerűbben, házilag. Sokkal finomabb, sokkal olcsóbb, és az elkészítése még...
Beszélnünk kell a tésztáról
Nagyon megdrágultak az élelmiszerek, de a tésztafélék ára még ezen belül is brutális magasságokba került. De hogy lehet az, hogy például a népszerű olasz Barilla tészta nálunk kétszer-háromszor...
Kövess minket Facebookon is!