Hűsítő ételek hőhullámra
2023. július 18. – 14:13
–
Ács Bori
36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...
Amikor a ketchupnek helye van az ételben: a japán spagetti és omlettes rizs
2023. július 2. – 13:25
–
Ács Bori
Ketchupöt nyomni a tésztára, rizsre, tojásra? Miért tenne bárki ilyet, akinek kifinomult ízlése van? Van olyan étel, aminél ez abszolút indokolt.
Nem ciki az instant leves: ötperces trükkök egy menőbb gyorsebédhez
2023. május 10. – 12:58
–
Ács Bori
A porlevesek gyorsak, olcsók és néha valóban életet mentenek, főleg, ha adunk hozzájuk pár dolgot még, amitől finomabbak, táplálóbbak és szebbek lesznek.
Lecsapott a tésztafantom New Jersey-ben, több száz kiló tésztát halmozott fel egy patakparton
2023. május 5. – 10:06
–
Aradi Hanga Zsófia
Upsz, sok lett, megesszük? Nem? Akkor megy a patakpartra.
Pénzbírságot szabtak ki a Putyin beszéde közben fülére spagettit aggató orosz képviselőre
2023. március 16. – 20:30
–
Szalma Baksi Ferenc
740 ezer forintnyi rubelt kell fizetnie.
Olcsó és jó ételek: a káposztás tészta
2023. március 9. – 12:45
–
Ács Bori
Lehet egyáltalán a mai árak mellett háromszáz forintból ebédet készíteni? Simán, és még jó is lesz, csak egy kis idő és türelem kell hozzá.
Együnk lejárt élelmiszereket! Együnk lejárt élelmiszereket?!
2023. február 26. – 10:30
–
Ács Bori
Rizsek, tészták, konzervek, csokik, amelyeken a dátum lejárt: kidobjam vagy legyintsek rá, és megegyem? Milyen esetben kell megszabadulni tőle, és mikor jó még az akár többéves étel is? Egyáltalán,...
Elronthatatlan receptek: trükkök a könnyű, csúszós nokedlihez
2023. február 16. – 15:10
–
Ács Bori
Hogyan kell nokedlit szaggatni, mik a recept arányai, melyik a legmegfelelőbb eszköz? Főzőiskolánk e heti epizódjában a legkedvesebb magyar köret trükkjeit mutatjuk meg.
A házi tészta spórol, nyugtat és boldogít
2023. január 31. – 17:30
–
Ács Bori
Csuszatésztát, házi metéltet és ázsiai búzatésztákat, valamint a legszimplább olasz pastát készítettünk a lehető legegyszerűbben, házilag. Sokkal finomabb, sokkal olcsóbb, és az elkészítése még...
Beszélnünk kell a tésztáról
Nagyon megdrágultak az élelmiszerek, de a tésztafélék ára még ezen belül is brutális magasságokba került. De hogy lehet az, hogy például a népszerű olasz Barilla tészta nálunk kétszer-háromszor...