Egy ebéd árával húzta le a londoni Citibankot egy ott dolgozó magyar bankár, kirúgták

2023. október 16. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyerte a brit Citibank azt a munkaügyi pert, amelyet kirúgott dolgozója, a gyanúsan magyar nevű F. Szabolcs indított a cég ellen – írja a BBC. F. egy amszterdami üzleti úton két kávét, két szendvicset és két tésztát evett, amire költségtérítést kért a cégtől. Később azonban kiderült, hogy ennek a felét nem ő, hanem a párja ette meg, így kirúgták.

F. tavaly július harmadika és ötödike között volt üzleti úton Amszterdamban. Miután hazatért, benyújtott egy számlát a banknak az úton történt fogyasztásáról, ami egyébként kisebb volt, mint a bank napi 100 eurós étkezési kerete. Mikor a menedzsere megkérdezte, hogy mindent ő fogyasztott-e el, F. azt mondta, hogy igen, és azért ivott két kávét, mert azok nagyon kicsik voltak.

Az ügy a cég biztonsági szolgálatához került, akik megint megkérdezték F. Szabolcsot, hogy a pesztós és a bolognai tésztát nem együtt ette-e meg a partnerével. F. először tagadta, hogy ez így történt volna, később azonban bevallotta, hogy a párja is evett valamennyit a céges számlára vásárolt kajából.

A bank ezért kirúgta F.-et, aki később tisztességtelen elbocsátás és jogellenes elbocsátás miatt beperelte e Citit. A munkaügyi pert most a Citi nyerte meg, a bíró szerint ez az ügy nem a pénzösszegről, hanem a felperes magatartásáról szólt. Szerinte számít, hogy F. egy globális pénzintézetnél bizalmi pozícióban dolgozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!