A magyar és az olasz Sparban is akciós ugyanaz a paradicsomszósz, a folytatást már sejtheti

2023. november 18. – 21:23

A magyar és az olasz Sparban is akciós ugyanaz a paradicsomszósz, a folytatást már sejtheti
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Barilla szószokat sokan kedvelik, és sokszor azok is ráfanyalodnak, akik inkább maguk gyártják a tésztájukhoz a különféle szószokat, azaz a sugót. Ez amúgy nem is nagy eretnekség, egy jó minőségű alap paradicsomszószból, vagyis passatából viszonylag egyszerűen és költséghatékonyan gyárthatunk otthon mindenféle szószt, arrabiától kezdve a napoletanáig bármit. A költséghatékonyság azért is fontos tényező, mert Magyarországon a Barilla szószai – a tésztáihoz hasonlóan – kicsit mintha túlárazottak lennének.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy pár nap eltéréssel ugyanazokat az akciós szószokat fedeztem fel a Batthyány téri és egy szicíliai Spar polcain, az eredményt már úgyis sejtik:

A magyar akciós ár 1869 Ft helyett 1308 Ft volt, azaz nagyjából 5 euró helyett 3,50. Emlékeztem rá, hogy ez alapáron olyan 2 euró szokott lenni Olaszországban. Meg is néztem, és szerencsémre pont akciós az ottani Sparban is: 2 helyett 1,60 (forintra visszafordítva 760 helyett 600).

Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Telex
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Telex

A többi szósz is hasonló árképzés alá esik, a drágább, húst is tartalmazó Bolognese magyar ára eredetileg 2639 forint, vagyis 7 euró, ami az olasz Sparban 3 euró (1140 forint).

A Nutella-pultnál tett tapasztalataimról inkább be sem számolok. A Barilla tésztáinak árazását több-kevesebb sikerrel a Beszélnünk kell a tésztáról című cikkben fejtettük meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!