Szakács

RSS

A rétestészta készítése egy kihalófélben lévő türelemjáték

Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.

Először került magyar szakács a világ száz legjobb séfje közé

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séfje 93. lett egy listán, melyet a világ száz legjobb séfjeiből állított össze a szakma.

Rácz Jenő luxusagymenéseivel ünnepli az újranyitást az első magyar Meki

Hogy kerül a tévés sztárszakács a gyorsétterembe, és miért libamájjal, kaviárral teli luxussal nyit újra a 35 éves Régi Posta utcai McDonald's?

Éttermet nyitni pokoli stresszes, de a traumáinkkal szembenézni még nehezebb

A kegyetlen éttermi világot bemutató A mackó (The Bear) második évadában a konyha harcosai próbálnak fejlődni, továbblépni és megtanulni együtt élni a lelki sérüléseikkel, miközben szendvicsezőből...

A konyha életveszélyes hely, a szakácsok élete olyan, mint a tűzoltóké

Az Ízfokozó friss részéből kiderül, valóban olyan brutális, véres hely-e a konyha, amilyennek Anthony Bourdain szakácsok számára meghatározó könyvéből tűnik, vagy inkább olyan, amilyennek a...

Csúcséttermekben főzött, aztán egy bükki falu kocsmájából csinált bisztrót

Top minőségű töltött káposzták, diós gubák és harcsapaprikások fenn a hegyekben. A mályinkai Iszkor és az alapítók, Pohner Ádám és Kun A. Luca története egészen meseszerű, 2023-ban szinte hihetetlen...

Bizonyítanom kell, hogy képes vagyok arra, amire a férfiak

Az éttermi konyhákban alig találni nőket – három női szakács és egy éttermi cukrász mesélt arról, mi lehet ennek az oka, és miért olyan nehéz és annyira szép nőnek lenni egy férfias szakmában.

Ki éli túl a válságot, és ki zár be?

A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...

Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül

Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.

Szakácshiány miatt lehúzta a rolót Szeged 65 éve folyamatosan nyitva tartó étterme

Napi nettó 30 ezer forint nem volt elég a szakácsok megtartásához a Gulyás csárdában.

Kövess minket Facebookon is!