„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?
Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt...
Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?
A legújabb Ízfokozóban a tévés főzőműsorok zsűrijéből is ismert Vomberg Frigyessel beszélgettünk a hazai vendégek rossz ízléséről, a szakácsképzés kudarcairól és arról, milyen hatással van mindez a...
A brit konyha valójában jó
Két olyan szakáccsal beszélgetünk az Ízfokozó e heti műsorában, akik a brit konyhában váltak igazi szakáccsá, és ott tanulták azt, amit most itthon alkalmaznak. Miért hiszik sokan az angol, illetve...
Ilyen volt 2024 nyara a balatoni vendéglátásban
Valóban kevesebben engedhetik már meg maguknak, hogy strandolás után étteremben vacsorázzanak a Balatonnál? Hogyan alakult a szezon a parti helyeken? Vendéglátós helyzetelemzés 2024 nyaráról.
Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti
Folytatódik a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, ami most már nem csak hallható, de látható is lesz, sőt, szakértő vendégekkel fogunk beszélgetni fontos gasztronómiai kérdésekről.
Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett
Egy luxusvonat szűk konyháján heteken át fine dining menüket főzni komoly erőpróba. Cserébe egyik nap olasz kagyló, másik nap svájci sajt lehet a menün, és megszűnik a valóság. A Golden Eagle...
A mackó harmadik évadában csend van, de milyen csend
Kijött A mackó harmadik évada, ami mostanra annyira legendássá vált, hogy mindent megtehet, még erőltetett és csendes is lehet, ha közben beszélgetni is úgy tud, mint senki más. Szpojleres kritika.
A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából
Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő...
David Chang ízfokozós sprével befújt csipsszel hozza vissza a valódi tévés főzést
Mitől lesz szeretni való egy műsor, ahol valaki élőben főz, két másik pedig megeszi? David Chang koszos kötényben, káromkodva készíti tökéletlen ételeit, majd tömi azokat kézzel a szájába, és pont...
Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon
Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...
Kövess minket Facebookon is!