Szakács

A szakácsból lett háborús hős, aki baltával foglalt el egy tankot
A Vörös Hadsereg egyik katonai szakácsa 1941-ben egyedül maradt csapata táborában, amikor egy német tank ütött rajta. Ő azonban nem rettent meg, egy okos trükkel pedig egyedül fegyverezte le a...
Sopronban jó élni, Ausztriában jó dolgozni
Egy szakács és egy cukrász házassága, akik néha csak álmukban találkoznak egymással: mindketten Sopronban élnek, Ausztriában dolgoznak, de úgy érzik, ez épp ideális életforma számukra.
Hopp, itt egy jó gulyásleves!
Mindig panaszkodunk, hogy nehéz jó gulyást, pörköltet, magyar fogásokat találni a hazai éttermekben, most itt egy példa, hogy nem lehetetlen. Kovács Renátó gulyáslevesét próbáltuk ki a Hildában.
„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?
Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt...
Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?
A legújabb Ízfokozóban a tévés főzőműsorok zsűrijéből is ismert Vomberg Frigyessel beszélgettünk a hazai vendégek rossz ízléséről, a szakácsképzés kudarcairól és arról, milyen hatással van mindez a...
A brit konyha valójában jó
Két olyan szakáccsal beszélgetünk az Ízfokozó e heti műsorában, akik a brit konyhában váltak igazi szakáccsá, és ott tanulták azt, amit most itthon alkalmaznak. Miért hiszik sokan az angol, illetve...
Ilyen volt 2024 nyara a balatoni vendéglátásban
Valóban kevesebben engedhetik már meg maguknak, hogy strandolás után étteremben vacsorázzanak a Balatonnál? Hogyan alakult a szezon a parti helyeken? Vendéglátós helyzetelemzés 2024 nyaráról.
Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti
Folytatódik a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, ami most már nem csak hallható, de látható is lesz, sőt, szakértő vendégekkel fogunk beszélgetni fontos gasztronómiai kérdésekről.
Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett
Egy luxusvonat szűk konyháján heteken át fine dining menüket főzni komoly erőpróba. Cserébe egyik nap olasz kagyló, másik nap svájci sajt lehet a menün, és megszűnik a valóság. A Golden Eagle...
A mackó harmadik évadában csend van, de milyen csend
Kijött A mackó harmadik évada, ami mostanra annyira legendássá vált, hogy mindent megtehet, még erőltetett és csendes is lehet, ha közben beszélgetni is úgy tud, mint senki más. Szpojleres kritika.
Kövess minket Facebookon is!