Saláta

RSS

„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...

Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.

Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?

Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...

A lecsó és a zakuszka szerelme Tunéziában teljesült be

A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.

Szalonnával még a jégsaláta is értelmet nyer

A jégsaláta már száz éve a legstrapabíróbb zöld levél, de nem fogyókúrára való. Sokkal inkább arra, hogy szalonnával és súlyos öntetekkel öntsük le, darált húst töltsünk bele vagy szendvicsbe tegyük.

Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban

Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.

Tzatziki: nem mindegy, hogyan találkozik a joghurt és az uborka

Milyen uborka? Milyen joghurt? Meg egyáltalán, hogyan lesz egy tzatziki igazán krémes, sűrű és frissítő nyári étel?

Lángos és hot dog helyett: ezt pakoljuk a hűtőtáskába az olcsóbb strandoláshoz!

Az infláció újra divatba hozta a hűtőtáskát, húszezreseket spórolunk azzal, ha egyórányi előkészülettel megpakoljuk: fasírtos szendvics, lencse-, krumpli- és rizssaláták, szállítható, nem...

Hűsítő ételek hőhullámra

36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...

Nizzai saláta talán nem is létezik, mégis a legjobb ebéd kánikulában

Meleg van, és igazából nem is kéne annyira enni, mégis éhes vagyok. Kéne valami saláta, amivel kihúzom estig, de nem alszom el tőle munka közben. Na, ez a recept éppen erre az élethelyzetre ad...

Az eper a tejszínhabnál is többet érdemel

A nyár első gyümölcse egészen új tulajdonságait mutatja meg, ha a megszokottól eltérően párosítjuk, vagy éppen új formában, esetleg más szerkezetbe helyezve esszük.

Kövess minket Facebookon is!