A városok sok pénzt áldoztak a szakrendelőikre, az állam most azt kérdezi, nem adnák-e át azokat
Levélben puhatolózik a kórházi főigazgatóság a polgármestereknél, hogy odaadnák-e az államnak a szakrendelőiket, amikben a városok, kerületek és falvak erejükön felül igyekeztek normális viszonyokat...
Karácsony: A főváros nagyjából márciusra csődbe megy kormányzati segítség nélkül
Egy konferencián Karácsony azt javasolta, hogy 2024-ben a pártok támogatásával, de hivatalosan civil ernyőszervezetek jelöltjeiként indítsanak polgármestereket.
Cser-Palkovics a szolidaritási hozzájárulásról: A mostani arány a szükségesen már rég túl van
Székesfehérvár fideszes polgármestere szerint a közlekedés és a közvilágítás olyan szolgáltatás, amit csak „valamilyen szinten” tudnak majd üzemeltetni.
Karácsony: A 12 forintos paksi áram miért kerül nekünk 462 forintba?
Németh Szilárd szerint Paks 1 és Paks 2 is sokkal több villamosenergiát termelne, ha Karácsony Gergelyék nem támadták volna a paksi atomerőmű bővítését.
Ötszörös gázszámlákra készül Terézváros 2023-ban
Nagyjából 150 millió forintos összköltség várható, de Soproni Tamás szerint nem kell majd fontos szolgáltatásokat bezárni.
A rezsipara miatt a színházat és az uszodát is beáldozzák az önkormányzatok, de még ez is kevés...
Az önkormányzati szövetségek szerint mindenképpen állami beavatkozásra lesz szükség az energiaválság miatt, mert az egyébként is legatyásodott települések még ezekkel a fájdalmas intézkedésekkel sem...
A menzákat is elérte a drágulás, 20-30 százalékos áremelés jöhet a közétkeztetésben
Ősztől 100 forinttal fizethetnek többet a szülők az iskolai ebédért az infláció, a háború, illetve az élelmiszer- és energiaárak növekedése miatt.
Orbán újra megtiltotta az önkormányzatoknak az adóemelést
Miközben a kkv-knak szóló iparűzési adófelezés újabb 150 milliárd forintot von el a településektől, más helyi közterhet sem vethetnek majd ki.
Jövőre sem adná vissza az önkormányzatoknak az iparűzési adót a kormány
A vállalkozásoknál adót csökkentenének, az önkormányzatoknál bevételt.
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége panaszt tesz az Európai Bizottságnál a kormány miatt
A szövetség sérelmezi, hogy a kormány nem tárgyalt az önkormányzatokkal az uniótól érkező 6000 milliárd forintos támogatásról.
Kövess minket Facebookon is!