Offshore

RSS

A szocialista kormányok külügyi vezetőjének karibi cége is feltűnik a legújabb offshore-kiszivárgásban

Faller Jenő állítja, hogy külügyi megbízatása előtt kilépett a cégből, de későbbi kiszivárgott iratokban is szerepel a neve. Az egykori szakállamtitkár a Direkt36-nak azt mondta, hogy akkor szállt be offshore cégbe, amikor az még „divatos” volt.

Nem csak a DK-s képviselő érdekeltsége vezet a karibi adóparadicsomba

A 24.hu több, Magyarországról Nevisbe vezető céghálót is talált, van, ahol NER-es szálak is felmerülnek.

EP-vita a Pandora-iratokról: Jobb munkát végeznek az újságírók, mint mi, politikusok

Évek óta tudni róla, de sem az uniós intézmények, sem a tagállamok nem tettek eleget az Európai Parlament képviselői szerint az offshore-rendszer felszámolása ellen.

Az offshore-világban is híre ment, hogy Magyarország jó hely az adózási manőverekre

Az offshore cégekről kiszivárgott Pandora-iratokban Magyarországot egy lapon emlegetik Ciprussal és Máltával. Különösen azután vált kedvelt adótervezési célponttá, hogy az Orbán-kormány bevezetett több adóváltozást.

A cseh kormányfő francia kastélya és Tony Blair háza is előkerül a Pandora-iratokban

A kiszivárgott iratokból úgy tűnik, hogy a politikai és pénzügyi elit nem igazán érdekelt az offshore-rendszer visszaszorításában.

Rogán Antal és Mészáros Lőrinc bizalmasainak titkos külföldi üzleteire is fény derül a legújabb offshore-kiszivárgásban

Titkos offshore cégekről került ki közel 12 millió bizalmas dokumentum, amelyeket aztán a világ eddigi legnagyobb újságírócsapata dolgozott fel. A Direkt36 is részese volt a munkának, és kiderítette, hogy offshore cége volt többek között olyan befolyásos kormányközeli figuráknak, mint Kertész Balázs és Jászai Gellért.

Egy night club is felbukkant az offshore-gyanúba keveredett DK-s jelölt ügyében

Ráczné Földi Judit idén júniusig volt az ügyvezetője az Alba Autómosó Kft.-nek, amelynek egyik telephelye egy ismert székesfehérvári szórakozóhely.

Tóth Bertalan hivatalos dokumentumokkal bizonyítaná, Ráczné Földi Judit pedig hasonló iratokkal cáfolná az offshore-vádat

Tóth szerint a DK a védhetetlent védi, Ráczné szerint lejáratókampány folyik ellene.

Dobrev Klára kitart a DK offshore-gyanúba keveredett jelöltje mellett

A Jobbik ózdi jelöltjének is elhiszi, hogy csak integet azon a fotón, amelyen sokak szerint náci karlendítést tesz. A legjobb családban is előfordul szerinte civakodás, de az a lényeg, hogy ez ne vezessen szakításhoz.

Offshore cég képviselőjeként szerepel a nyilvántartásban a DK székesfehérvári jelöltje, tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá

Az előválasztáson indulóknak nyilatkozniuk kellett arról, hogy nincs a tulajdonukban offshore cég. Ráczné Földi Judit nem tudja, miért szerepel a neve egy USA-ban bejegyzett offshore cég képviselőjeként.

A triatlonszövetség elnöke lett a fideszes Szabó Zsolt, aki ellen állítólagos offshore számlák miatt nyomozás folyik

Fel lehet háborodni, de ha azt szeretnénk, hogy ne csak jó szándék, hanem pénz is legyen a célokra, akkor nem kérdés, hogy kit kell elnöknek megszavazni – írta a választás előtt pár nappal egy elnökségi tag.

BKV offshore-ügy: A megbízott cég szerint ők jogszerűen működnek

A közbeszerzési eljárásban pedig szerintük nemzetközileg elismert partnerrel pályáztak.

Fürjes: Bárki tehet feljelentést a főváros offshore buszbeszerzési ügyében

Az államtitkár szerint az is különös, hogy az offshore cégnek naponta mindössze tízezer forintnyi kötbért kell fizetnie.

Karácsony: A BKV nem szerződik offshore hátterű vállalkozással

Tüttő Kata „az egyik legegyenesebb, legtisztességesebb, Budapest ügyeiért legelkötelezettebb ember”, akit a főpolgármester ismer.

Haladékot kért a BKV-buszok szállítására az offshore-hátterű nyertes

A kérelmet a koronavírusjárványra hivatkozva nyújtották be, a BKV egyelőre az indokoltságot vizsgálja.