Lehet paprikás csirkét is egymással megosztva enni úgy, mint a humuszt?
2024. augusztus 10. – 09:50
–
Ács Bori
A Dobrumba új, laza műfajt hozott a budapesti vendéglátásba, ami addig nem volt. Hét év után a harmadik, meglepő módon hazai ételeket kínáló helyüket nyitják. A tulajdonosokkal beszélgettünk.
A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából
2024. június 16. – 22:53
–
Ács Bori
Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő...
A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet
2024. április 16. – 11:33
–
Ács Bori
Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...
Végre itthon is terem a régi magyar konyha kedvence: a gyömbér
2023. december 3. – 13:47
–
Ács Bori
Minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy olyan alapfűszer legyen, mint a só és a bors, sőt. A 17. századi magyar receptek leggyakrabban használt ízesítője már annyira népszerű, hogy itthon is...
Szabad-e lisztet tenni a pörköltbe?
2023. december 1. – 21:31
–
Ács Bori
Magyar pörköltrecept van a Guardianben, amelyben ott a gasztroforradalom legnagyobb rémálma: lisztet szór a húsra. A pörköltben nincs liszt, a francia boeuf bourgignon-ban viszont van, miért fontos...
A rétestészta készítése egy kihalófélben lévő türelemjáték
2023. november 26. – 13:50
–
Ács Bori
Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.
Aranygaluska: hogyan lesz egy magyar süteményből amerikai?
2023. május 14. – 11:52
–
Ács Bori
Jókai Mór 1862-ben összeszedte az Igazi Magyar Ételeket egy listába, mi pedig most végigfőzzük őket. Az első részben az aranygaluska receptjéről és amerikai leszármazottairól lesz szó.
Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!
2023. március 26. – 10:10
–
Ács Bori
A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...
Olcsó és jó ételek: a káposztás tészta
2023. március 9. – 12:45
–
Ács Bori
Lehet egyáltalán a mai árak mellett háromszáz forintból ebédet készíteni? Simán, és még jó is lesz, csak egy kis idő és türelem kell hozzá.
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: székelykáposzta, egyszerűen
2023. február 10. – 14:24
–
Ács Bori
Egy sertéspörkölt, párolt káposztával. De miért készítsünk két külön ételt, ha még jobb lesz egyben? És egyáltalán, hogyan kell felvágni egy hagymát?