Leves
Mutatunk egy képletet, amivel bármilyen izgalmas és szuperegészséges leves összeállítható
2023. október 22. – 11:02 - Ács Bori
Hogyan legyen leves bármiből, ami éppen van otthon a hűtőben és a kamrában? Legyen az hús, zöldség, babféle vagy tészta, biztosan alkalmas rá, hogy tápláló és meleg levessé váljon.
Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere
2023. szeptember 17. – 08:34 - Ács Bori
Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?
Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban
2023. augusztus 24. – 10:49 - Ács Bori
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
Hűsítő ételek hőhullámra
2023. július 18. – 12:13 - Ács Bori
36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...
Ha csak egy jót akar bőgni az esőben, főzzön tökéletes hagymalevest
2023. május 17. – 10:07 - Ács Bori
A hagymaleves olcsó, csodálatosan mély ízű és egyszerű leves, a legjobb megoldás esős rosszkedvre. Csak el kell felejteni a cipót és a tejszínt is.
A britek kedvenc szörnylevese egy évszázados félreértésből született
2023. április 18. – 20:58 - Flachner Balázs
A barna Windsor-leves a viktoriánus kor egyik alapvetéseként él a köztudatban, és a popkultúrába is így vonult be. Ezzel csak egy probléma van: akkor még nem is létezett.
Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!
2023. március 26. – 08:10 - Ács Bori
A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: az életmentő, aranyló húsleves
2023. február 2. – 16:24 - Ács Bori
Van egyáltalán receptje a húslevesnek? Tényleg elég húst zöldséggel és vízzel összefőzni, vagy vannak praktikák? Hogyan lesz aranyló és tiszta?
A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs
2022. november 27. – 18:19 - Ács Bori
Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?
Elronthatatlan receptek: így főzz krémlevest bármiből!
2022. november 24. – 04:04 - Ács Bori
Főzőiskolát indítottunk azoknak, akik a nulláról kezdenek el főzni. A második epizódban megtanulunk krémlevest főzni.