El a kezekkel a sajtótól! Támogatás!
Mutatunk egy képletet, amivel bármilyen izgalmas és szuperegészséges leves összeállítható
Hogyan legyen leves bármiből, ami éppen van otthon a hűtőben és a kamrában? Legyen az hús, zöldség, babféle vagy tészta, biztosan alkalmas rá, hogy tápláló és meleg levessé váljon.
Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere
Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?
Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
Hűsítő ételek hőhullámra
36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...
Ha csak egy jót akar bőgni az esőben, főzzön tökéletes hagymalevest
A hagymaleves olcsó, csodálatosan mély ízű és egyszerű leves, a legjobb megoldás esős rosszkedvre. Csak el kell felejteni a cipót és a tejszínt is.
A britek kedvenc szörnylevese egy évszázados félreértésből született
A barna Windsor-leves a viktoriánus kor egyik alapvetéseként él a köztudatban, és a popkultúrába is így vonult be. Ezzel csak egy probléma van: akkor még nem is létezett.
Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!
A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: az életmentő, aranyló húsleves
Van egyáltalán receptje a húslevesnek? Tényleg elég húst zöldséggel és vízzel összefőzni, vagy vannak praktikák? Hogyan lesz aranyló és tiszta?
A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs
Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?
Elronthatatlan receptek: így főzz krémlevest bármiből!
Főzőiskolát indítottunk azoknak, akik a nulláról kezdenek el főzni. A második epizódban megtanulunk krémlevest főzni.