Kenyér helyett nyers lisztet eszünk
Az Ízfokozóban Mester Miklóssal, az első élesztőmentes kovászos kenyérüzem alapítójával beszélünk át minden tévhitet és félreértést arról, milyen és milyennek kellene lennie a kenyérnek.
Hogyan lett a pékségőrültek zarándokhelye Koppenhága?
A kovászos kenyér- és magas minőségű pékáruőrület Amerikán át, Koppenhágán keresztül érkezett hozzánk. A Tartine-tól a Hart Bagerin át, kenyerek és krémes briósok, amikért érdemes repülőre ülni.
Hogyan lett hat kézműves pékségből tíz év alatt száz?
Az első és a tizedik Kenyérlelke fesztivál között eltelt években a gasztroforradalom legpozitívabb hájpjává nőtte ki magát a kovászos kenyér mozgalma. Hogyan lettek lelkes házi pékekből pékségek, és...
A legendás módszer, amivel magától készül el a kenyér
A csodarecept semmi újat nem talált fel, mégis elindított egy olyan folyamatot, ami miatt mára sokkal többen ismernek, keresnek, vagy készítenek jobb kenyereket. Hasznos módszer-e a dagasztás...
Idén 10 százalékkal is drágulhat a liszt tavalyhoz képest, egyre kevesebb a jó gabona
A növekvő kereslet és a hazai termelési minőség romló tendenciája egyaránt felhajthatják a gabona és a liszt árát idén.
A Telex bemutatja: Az élő kenyér
Pár éve létezik az a magyar gazda-molnár-pék hálózat, amely kiváló minőségű biokenyereket állít elő. Rövid láncolatban, személyes kapcsolatokban gondolkodnak, minden kenyerük önéletrajzát tudják, és...
A magyar kenyér már drágább az uniós átlagnál, és még tovább is drágulhat
Nagy István agrárminiszter szerint azért ilyen mértékű a drágulás, mert korábban nálunk volt a legolcsóbb a kenyér.
Segítünk a legcsúcsabb iskolai tízórai összerakásában
Sok szendvics van, ami annyira jó, hogy felér egy tál meleg ebéddel, de az uzsonnásdobozba olyan kell, ami szállítható, nem csöpög, csúszik, és még finom is. Ehhez mutatunk pár biztos receptet és...
Le lehet nyugodni: Tóth Gabi végül megszegte
Vége a bizonytalanságnak.
Amerikai nagykövet: A szó, amit még soha nem mondtak nekem Magyarországon
David Pressman kenyeret sütött.
Kövess minket Facebookon is!