Ízfokozó
A junkfood felemelkedése és bukása: miért bélyegzünk meg ételeket?
2023. május 16. – 14:59 - Ács Bori
Menő vagy ciki gyorsételt enni, menő vagy ciki ítélkezni a másik felett az alapján, mit eszik? Hogyan lett a hamburgerből kultusz majd az egészségtelenség szimbóluma, végül pedig csúcsgasztronómiai...
Az élelmiszeripar nem a nagymamánk, aki sütögeti a rántott húst
2023. május 9. – 15:00 - Ács Bori
A konzervek, készételek és -italok mind ugyanolyan ízűek, míg a természetes alapanyagok állandóan változnak, hogyan lehet ez, és milyen hatással van ez az életünkre?
A konyha életveszélyes hely, a szakácsok élete olyan, mint a tűzoltóké
2023. május 2. – 15:23 - Ács Bori
Az Ízfokozó friss részéből kiderül, valóban olyan brutális, véres hely-e a konyha, amilyennek Anthony Bourdain szakácsok számára meghatározó könyvéből tűnik, vagy inkább olyan, amilyennek a...
Szabad-e összekeverni a pizzát a kebabbal?
2023. április 25. – 15:00 - Ács Bori
Miért jelenik meg mostanában annyi fúziós étterem, miért keverednek különböző nemzetiségek ételei egymással, és ez mikor vezet furcsa eredményekre vagy éppen eredményez jó új fogásokat?
Mitől lesz egy receptből megfőzhető étel?
2023. április 18. – 15:05 - Ács Bori
Rengeteg recept vesz minket körül, de hogyan keletkeznek most és milyenek voltak az internet előtt, hogyan bízzunk meg bennük? Miként fejleszt és ír receptet egy szakács és egy gasztroblogger?
Nosztalgia vagy kifinomult technikák tesznek egy ételt finommá?
2023. április 11. – 12:59 - Ács Bori
Indul a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, amelyben Keve Marci szakáccsal beszélgetünk. Az első adásban arról lesz szó, mi minden határozza meg, hogy egy étel ízlik-e nekünk.
Elstartoltak a Telex podcastjai
2023. április 11. – 12:58 - Telex
Téma, Nyomozó, Ízfokozó, After: melyik mikor jelentkezik, hol és hánytól lehet meghallgatni? Minden tudnivalót összeszedtünk egy cikkbe.