Indotek

RSS

Jellinek Dániel: A dalai láma sem mondhatja meg, hogy milyen üzletet kössek

Az egyre méretesebb Indotek-csoport legutóbb az Auchannal kötött szándéknyilatkozat miatt hallatott magáról. Vezetőjével, Jellinek Dániellel most a HVG készített interjút.

A készülő Auchan-deal mellett Jellinek Dániel az Indotek további terveiről is nyilatkozott

Az Indotek-csoport vezetője a Portfoliónak adott nagyinterjút. A magyar gazdaság szereplőinek azt üzente, ne a politikai kapcsolatait feszegessék, a külföldi befektetések mindenki előtt nyitva állnak. Kiderült, ő Spanyolországban lát fantáziát.

Jellinek Dániel az Auchanban – a bankok és az energiaipar után az élelmiszerláncoknál is beindul a magyar gőzhenger

Legyen olyan nagy hipermarketlánc, amiben van magyar tulajdon! Régi álmuk volt ez a jobboldali politikusoknak, legutóbb Lázár János fejtegette, hogy a nagy láncok hazai tulajdona nélkül hiú ábránd az agráriumban érdemben növelni a magyar hozzáadott értéket. Az első lépés most megtörténhet, az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel cége szándéknyilatkozatot írt alá a francia Auchan tulajdonosaival. Mindez nem egyedülálló, a franciáknak ilyen együttműködésük volt például Kínában az Alibabával is.

Magyar kisebbségi tulajdonosa lehet az ország Auchan áruházainak

Az Indotek Group lehet az Auchan magyar leányvállalatainak stratégiai partnere.

Gigantikus ingatlanüzlet Belgrádban: a vevő magyar, de azért részben az eladó is

Az Indotek megveszi a lengyel GTC teljes meglévő irodaportfolióját Belgrádban. A közel 100 milliárd forintos üzlet érdekessége, hogy az eladó is magyar vonatkozású, az MNB alapítványi pénzeit kezelő cég révén.