Mégis bezárják a csepeli munkásszállót

2023. június 25. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly szeptemberben még megmenekült, július 31-ével viszont tényleg bezár a csepeli Zászlós közösségi szálló, a tulajdonos szerint ugyanis az épület elérte azt a kritikus állapotot, amely nem teszi lehetővé a felújítás további halogatását. Az Indotek Group a Telex kérdésére azt írta, ennek előkészítése egyébként már az év elején elkezdődött a lakókat pedig június elején tájékoztatták az ügyben.

Tavaly ősszel nagy port kavart, amikor az Indotek Group bejelentette, hogy a megnövekedett rezsiköltségek miatt bezárja a Csepel Művek területén található munkásszállót, végül azonban Karácsony Gergely közbenjárásával a tulajdonos sikeresen megállapodott a csepeli önkormányzattal. Az épületet viszont most mégis bezárják, a tulajdonos szerint azért, mert most már tényleg muszáj lesz felújítani. Ennek része lesz egy teljes körű energiahatékonysági beruházás is, amivel alighanem az olyan problémák ellen védekeznének, mint a tavalyi fűtési szezon jelentősen megemelkedett rezsiköltségei, amelyek miatt felmerült a bezárás.

Az Indotek Group közölte, hogy a lakókat június első napjaiban szóban tájékoztatták a kialakult helyzetről, a korszerűsítési munkálatok év eleje óta tartó előkészítése során pedig folyamatosan kommunikáltak az önkormányzattal is. Az engedélyek kézhezvételét követően írásban tájékoztatták a fővárosi és a csepeli önkormányzatot a közösségi szálló bezárásáról, és segítségüket kérték a lakók elhelyezésében is. A vállalatnak a Gyömrői úton van egy hasonló funkciójú és jellegű ingatlanja, ahol több családot és időskorút el tudnak helyezni, egy részük már át is költözött ide.

A többiek elhelyezéséről jelenleg is egyeztetés folyik a főpolgármesteri hivatal külön erre dedikált szociálpolitikai önkormányzati tanácsadójával és a Kiút Egyesülettel.

Mint írták, úgy gondolják, hogy a bevont civil szervezettel és a szakértői gárdával végzett közös munkájuk nyomán az ügy afelé halad, hogy a lakók helyzete rendeződjön. Arra, hogy egy, a Partizánnak nyilatkozó lakó korábban azt mondta, nem tájékoztatták őket arról, hogy ki kell majd költözniük, azt írták, hogy bár az épületen belüli feltárások már májusban elkezdődtek, hivatalos tájékoztatást csak akkor akartuk elindítani, amikor már megvolt a konkrét időpont. Ez szerintük június elején meg is történt, melyet az érintettek által aláírt Elfogadó Nyilatkozatok mellett az is igazol, hogy azóta már a lakók több mint egyharmada elköltözött és sokan tervezik a kiköltözést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!