Mégsem zárják be a csepeli munkásszállót

2022. szeptember 28. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A csepeli önkormányzat és Jelinek Dániel, az Indotek Group tulajdonosa megállapodtak arról, hogy nem zárják be a csepeli Zászlós Szállót, ahonnan 250 embernek, köztük ötven gyereknek kellett volna kiköltöznie” – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Csepel önkormányzata sikeres tárgyalást folytatott a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét, és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak. Ennek értelmében a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljes körű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét

– írta közleményében a polgármester.

Ahogy azt megírtuk, az Indotek Group nemrég azzal került be a hírekbe, hogy úgy döntöttek: a megnövekedett rezsiköltségek miatt bezárják a csepeli munkásszállót, a Zászlós Szállót. Ezután Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levelet intézett a 100 leggazdagabb magyar közé tartozó Jellinek Dánielhez, amiben azt írta egyebek mellett: „Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.”

Az Indotek Group a Telexnek is eljuttatott közleményében a héten azt írta, hogy még azelőtt értesítette a csepeli munkásszálló bezárásáról a fővárosi és a helyi önkormányzatot, hogy az a hírekben megjelent volna, és Karácsony Gergely megírta volna emiatt nyílt levelét. Kerestük a Fővárosi Önkormányzatot, hogy megtudjuk, megkapták-e a levelet, de azt válaszolták, hogy nem érkezett hozzájuk ilyen hivatalos levél.

„A Fővárosi Önkormányzathoz nem érkezett korábban a szálló megszűnéséről szóló hivatalos levél. Az érintett 150 felnőtt és 50 gyerek érdekében Karácsony Gergely főpolgármester ugyanakkor találkozna az ingatlan tulajdonosával, Jellinek Dániellel a csepeli munkásszállónál. A Főváros a jelenlegi szociális krízishelyzetben semmiféle kilakoltatást nem tart indokolhatónak, ezért a lehetőségeihez mérten próbálja megmenteni a szociális feladatokat ellátó szervezeteket is hozzátéve, hogy a fővárosi családok átmeneti otthonai már most is 100 százalékban telítettek” – írták.

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán délelőtt a Facebookon reagált a hírre, hogy mégsem zár be a szálló, posztjában azt írta, „oka is volt, értelme is lett” a felszólításának.

(Csepel.Info)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!