Zseniális cserék, Messi vs. Mbappé – három felvonásban az argentin vb-arany és az őrült...
Minden idők legjobb vb-döntőjén extra szintlépést jelentett a Messi–Mbappé-különpárbaj. Három részben mutatjuk meg, hogyan húzott el Argentína a vb-döntő elején, hogyan jöttek vissza nagy kockázatot...
Futballtörténelmi vb-döntő jön: mi döntheti el Messi és Mbappé nagy összecsapását?
A címvédő Franciaország és a vb-döntőbe nyolc év után visszatérő Argentína lényegében ugyanakkora eséllyel indul a vb-címért. Van előny valamelyik kispadnál? Min múlhat Messi kulcsszerepe? Miben...
A Bolha és a Pókocska: így jutott ismét vb-döntőbe Lionel Messi
2014 után ismét döntőbe jutott a Lionel Messi vezette argentin válogatott, elütve Luka Modricékat az újabb finálétól. 3 pontban mutatjuk a 3-0-s argentin-győzelemhez vezető okokat.
Jön a legendás argentin-holland a foci-vb-n: mire érdemes figyelni, mit várhatunk?
Már a negyeddöntők kezdődnek a vb-n, rögtön egy nagy rangadóval. Összeszedtük, miért lehet izgalmas Messi és Louis van Gaal párharca.
Két esetet nézett el eddig a videóbíró a foci-vb-n, az egyik egy kieséshez is hozzájárult
Huszonnégyszer jutott szerephez eddig a videószoba a foci-vb-n, ahol speciálisan képzett játékvezetők ülnek, mégis tévedésbe sodorták a Portugália–Uruguay- meccsen a pályán lévő bírót. A pálya...
A Busquets-axióma megcáfolása és még négy ok: így ejtette ki Marokkó a spanyolokat
A semmiből jött sikeredző, Walid Regragui megszervezte a vb legjobb védelmét, ez is kellett az idei világbajnokság egyik legnagyobb meglepetéséhez. Elemzés.
Öt ok, ami a belga aranygeneráció kieséséhez vezetett a foci-vb-n
Belgium már a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól, ráadásul három meccs alatt összesen egy gólt szereztek. De mi volt ennek az oka, és van egyáltalán felelőse? Elemzés.
A szép játék és a gól nélküli döntetlen paradoxona a foci-vb-n
A futball-világbajnokságon már most sok a gól nélküli döntetlen, ezek nyomába eredtünk elemzésünkben, többek között a brazilok, a horvátok és az angolok példáján.
Hogy is van az, hogy a végén mindig a németek?
Japán egy zseniális szerkezeti átalakítással lényegében a semmiből szedte össze magát annyira, hogy a végén nyolc perc alatt fordítottak a vb-n a jóval esélyesebb németekkel szemben. Elmagyarázzuk,...
Öt dolgon múlt a vb-történelem eddigi legnagyobb meglepetése, a szaúdi győzelem Argentína ellen
A szaúdi kapitány, Hervé Renard tökéletes tervet rakott össze, amit négy pontban be is mutatunk, de a szerencse szerepére is kitérünk a keddi bombameglepetés elemzésében.
Kövess minket Facebookon is!