Most derült ki, hogy covidos volt az egyik marokkói futballista a katari vb-n, szívburokgyulladása lett

2023. január 6. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

A katari futball-világbajnokság után három héttel derült ki, hogy a marokkói válogatott játékosa, Nousszair Mazraoui a torna alatt elkapta a koronavírust, és ezért hagyta ki a portugálok elleni negyeddöntőt. Erről Mazraoui klubja, a Bayern München számolt be egy pénteki közleményben.

Mazraoui fertőzöttségéről sem a marokkói szövetség, sem a katari szervezők, sem a FIFA nem számolt be a világbajnokság alatt, csupán annyit közöltek, hogy sérülés miatt hagyja ki a december 10-i negyeddöntőt. A marokkói csapat nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzte Portugáliát, így első afrikai csapatként bejutott a világbajnokság elődöntőjébe. A négy nappal később, december 14-én rendezett Marokkó–Franciaország-mérkőzésen Mazraoui már kezdő volt, az első félidőt végig is játszotta, majd a félidőben lecserélték.

A Bayern közleménye szerint ennek komoly következménye lett: a világbajnokság utáni müncheni utóvizsgálat során a Bayern csapatorvosa, Dr. Roland Schmidt professzor enyhe szívburokgyulladást állapított meg Mazraouinál, így a 25 éves védő jó ideig nem játszhat. Emiatt pénteken el sem utazott a Bayern katari edzőtáborába.

Korábban Mazraoui kanadai csapattársánál, Alphonso Daviesnél is komolyabb szövődményekkel járt a koronavírus-fertőzés: tavaly januárban szívizomgyulladást állapítottak meg nála, emiatt pedig közel három hónapig nem játszhatott az előző szezonban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!