Ingyen ebédet, kávét, bort, kajakozást kaphat, aki Koppenhágában turistaként jól viselkedik
Pontosabban a fenntartható közlekedést és a szemétszedést hálálja meg a dán főváros új programja.
Még az idén betiltanák Magyarországon a műhúst
A hagyományos vidéki életforma védelmében nem lesz se műhús, se műdisznóvágás.
A Telex bemutatja: Az élő kenyér
Pár éve létezik az a magyar gazda-molnár-pék hálózat, amely kiváló minőségű biokenyereket állít elő. Rövid láncolatban, személyes kapcsolatokban gondolkodnak, minden kenyerük önéletrajzát tudják, és...
Ebben az életmódban a szabadság a legjobb – önfenntartó tanyák Magyarországon
Egyre többen döntenek úgy, hogy tanyára költöznek, állatokat tartanak, és szinte mindent megtermelnek, amire szükségük van. A céljuk korlátok nélküli és fenntarthatóbb élet, bizalmon alapuló...
Növekvő adók, napijegy, hotelstop – így küzdenek Európa nagyvárosai a turisták ellen
A tömegturizmus már a koronavírus-járvány előtt is komoly problémákat okozott, most újra egyre több város vet be drasztikus megoldásokat, hogy távol tartsa a turistákat.
Fenntartható kávézás a munkahelyeken – úton a karbonsemlegesség felé! (x)
Napjainkban szükségszerűvé vált az üzleti életben is a fenntarthatóság előtérbe helyezése.
Arte: Íme az egyetlen sziget a világon, amely egy hónapon át is képes teljesen önállóan működni
A helyi önkormányzat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a villamos energia 100 százalékát megújuló forrásokból állítsa elő.
Ne vásárolj semmit karácsonyra! De ha mégis vettél, megmutatjuk, hogyan csomagold be zölden
Bármilyen szívmelengető is, a karácsony a legkörnyezetszennyezőbb ünnep. Éppen emiatt egyre többen vannak, akik nem tárgyakat, hanem élményeket vásárolnak szeretteiknek, amiket nem is kell...
Az emberek ne a tömegközlekedést hagyják ott az e-rollerekért, hanem az autót
Szexi lett a mikromobilitás, csak szabályozni kellene, hangzott el Boros Lajos, az Szegedi Tudományegyetem kutatójának előadásán.
Jönnek azzal, hogy a rovarevés keresztényidegen, aztán ott van a Bibliában, hogy Szent János eszi...
A rovarevéstől Európában sokan viszolyognak, pedig itt sem ismeretlen a történelem során, Erdélyben még az 1900-as években is lárvával puhított sajtot készítettek. A tücsökcsipsz még prémium termék,...
Kövess minket Facebookon is!